Hayvan sevgisi seramikle aşılanacak

Alyattes ve DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent'in katkılarıyla gerçekleşen projeden elde edilen gelir, Çeşme Hayvan Barınağı'na bağışlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Alaçatı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, hayvanlar için mimari bir projeye başladı.

Eğitim amaçlı bir çalışma olan proje, çocuklara plastik sanatları tanıtmak, mimariyle yakınlaştırmak ve sokak hayvanlarına karşı bilinç ve duyarlılığı artırmayı hedefliyor.

Alyattes Organik Tarım İşletmesi ve DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent'in katkılarıyla gerçekleşen projeden elde edilen gelir, Çeşme Hayvan Barınağı'na bağışlanacak. Yaş ortalamaları 11 ve 13 arasında değişen, 120 öğrencinin katıldığı projede 150 adet tuğla yer alıyor.

Alaçatı Atatürk İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Özen Köseoğlu ve seramik sanatçısı Serap Yurdaer Erboy'un önderliğinde gerçekleşen çalışmalar, 15-17 Temmuz tarihlerinde Dutlu Meydan'da sergilenecek.

İlk kez kille tanışan çocukların ürettikleri tuğlalar, kırmızı kilden çalışıldı ve rölyef (kabartma) tekniği kullanıldı. Tuğlaların bir mozaik etkisini yaratabilmesi için kare ve dikdörtgen, yatay ve dikey olarak çalışılması sağlandı. Alaçatı'da 19'uncu yüzyılda Rumlar tarafından yapılan tuğla üretimi mübadelenin ardından sona ermişti. Alaçatı'nın tarihi taş yapıları arasında bulunan ve üzerinde Alatsata (Alaçatı) yazısını taşıyan tuğlaların üretiminde, hızlı tüketim ve yoğun talebe cevap verebilmek için fabrikasyon üretim ön plana çıkmaya başlamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir