Hazır beton ve çimentoculara ceza vermedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Rekabet Kurulu, hazır beton ve çimento pazarında faaliyet gösteren 6 teşebbüs tarafından Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Kurul, satış ve fiyatlamaya ilişkin uygulamaları ile Rekabet Kanunu'nu ihlal ettiklerine dair yeterli bulguya ulaşılamaması nedeniyle söz konusu 6 teşebbüse idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan kurul kararında, soruşturmanın Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Bursa Beton Sanayi ve Ticaret AŞ, Bursa Çimento Fabrikası AŞ, Limak Anadolu Çimento İnşaat Malz. Sanayi ve Ticaret AŞ, Limak Batı Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Sançim Bilecik Çimento Madencilik Beton Sanayi Ticaret AŞ hakkında açıldığı hatırlatıldı.

Kurul kararına göre, soruşturma sürecinde adı geçen teşebbüslerin hazır beton ve çimento faaliyetleri bakımından rekabeti kısıtlayıcı amaç ya da etkiye sahip bir eylem üzerinde iletişime geçerek karşılıklı irade uyuşmasının var olup olmadığı incelendi. Söz konusu teşebbüslerin tedarik, satış ve fiyatlamaya ilişkin uygulamaları ile Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiklerine dair yeterli bulguya ulaşılamadı ve dolayısıyla idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına oybirliğiyle karar verildi.