”Hazır giyim feda edilemeyecek bir sektör”

TEKSİF Genel Başkanı Irgat, Başbakan Erdoğan'ın, 'Türkiye'de tekstilin 10 yıllık ömrü var, ona göre.." açıklamasına tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat, tekstil ve hazır giyimin Türkiye'de iş sahası yaratan önemli ve feda edilemeyecek bir sektör olduğunu söyledi.

TEKSİF Başkanlar Kurulu, sendika genel merkezinde toplandı.

Toplantıda yaptığı konuşmada ülkede yaşanan gelişmeleri değerlendiren Irgat, "emeği ve emekçiyi ezdiren, sosyal devleti çökerten, tarımı öldüren, yatırım ve üretimsiz bir ekonomiyle dış bağımlılık sonucu işsizliği ülkenin en önemli sorunu haline getirenlerin" Türk insanının kaderi olmaması gerektiğini kaydetti.

ILO Çalışma Konferansı'nda, Türkiye'nin, 87 sayılı Örgütlenme Özgürlüğü ve Örgütlenme Hakkının Korunması Sözleşmesi'nin gereklerini yerine getirmediği için gündeme alındığını anımsatan Irgat, "Türkiye'den bu konuyla ilgili bir eylem takvimi istenmesi kararlaştırıldı. Bunu Türkiye için utanç verici bir durum olarak görmekteyiz" dedi.

Tekstil sektörünün geleceğine de değinen Irgat, şöyle konuştu:

"Tekstil ve konfeksiyon sektörü için Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şili seyahati sırasında ağzından çıkan, işçi ve işveren çevrelerince hayret ve esefle karşılanan 'Türkiye'de tekstilin 10 yıllık ömrü var, ona göre...' cümlesi bizleri yakından ilgilendiriyor. Tekstil ve hazır giyim Türkiye'de tarladaki çiftçiden fabrikadaki işçiye, ev hanımına kadar iş sahası yaratan önemli ve feda edilemeyecek bir sektördür. Son yıllarda tekstil ve hazır giyim sektörü, gözden çıkarılmasına, üvey evlat muamelesi görmesine rağmen halen ihracatını günden güne artıran sektörlerin başında gelmektedir.

Tekstil sektörüne ömür biçen Sayın Başbakan giydiği elbisenin markasının kaç ülkede, kaç mağazamızda satıldığını merak edip yakın dostuna sorarsa sektör hakkında daha geniş ve inandırıcı bilgiye sahip olacaktır. 10 yıl ömrü kalan sektöre bankalar kredi vermekte çekinceli davranmayacak mı? Bunun sorumluluğunu kim kabul edecek?"

Irgat, ucuz enerji, vergi ve primlerde indirim gibi sektörü daha da güçlendirici teşviklerin hayata geçirilmesini beklerken böyle bir söylemle sektör ve sektöre emek verenlerin adeta küstürülüp, çalışma şevklerinin kırıldığını savundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir