HDP çağrısını yineledi

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), "Karşılıklı çatışmasızlık hali sağlanmalı, operasyonlar durdurulmalı, diyalog ve müzakere ile sorunların çözümü doğrultusunda adımlar atılmaya başlanmalı" çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP, bir kez daha karşılıklı çatışmasızlık çağrısı yaparak, sorunlara demokratik siyaset yoluyla çözüm aranması ve TBMM'nin olağanüstü toplanması gerektiğini belirtti.

HDP Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bir kez daha ve acil çağrı yapıyoruz; karşılıklı çatışmasızlık hali sağlanmalı, operasyonlar durdurulmalı diyalog ve müzakere ile sorunların çözümü doğrultusunda adım atılmaya başlanmalı" denildi.

Türkiye'nin "hızla bir felakete sürüklendiği" uyarısı da yapılan açıklamada, "Müzakere ederek çözemeyeceğimiz hiçbir konumuz yok ve olmamalı; Meclis derhal olağanüstü toplantıya çağrılmalı, demokratik siyaset yoluyla sorunlara çare aranmalı" denildi.

Açıklamada Dağlıca'da hayatını kaybedenler için başsağlığı dilenerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye hızla bir felakete sürükleniyor. Yangın alev alev büyüyor. Her geçen saat, her geçen gün toplumda kapanması zor yaraların açılmasına, büyük bir kutuplaşma ve ayrışma yaşanmasına hepimizi yaklaştırıyor." 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bugünkü Berlin programını iptal ederek Türkiye'ye dönme kararı aldığını açıkladı.