HDP, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı

Demirtaş: Suruç'taki saldırının ardından TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Suruç'taki saldırının ardından TBMM'yi çözüm süreci, Suriye'deki Rojava bölgesi ile ilişkiler ve dış politika-IŞİD tehdidi gündemi ile olağanüstü toplantıya çağırdıklarını söyledi.

Suruç'ta dün bir kültür merkezinin bahçesinde düzenlenen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından HDP Genel Merkezi'ndeki olağanüstü MYK toplantısına katıldıktan sonra açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Suruç'taki saldırının ardından TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. HDP'liler dışında 30 milletvekili daha destek verirse TBMM olağanüstü toplantıya çağrılabilir" dedi

"TBMM,  çözüm süreci, Rojava bölgesi ile ilişkiler ve dış politika-IŞİD tehdidi gündemiyle toplanmalı" diyen Demirtaş, "Hafta sonunda İstanbul'da IŞİD barbarlığına karşı uluslararası bir toplantı ve yürüyüş planlanacak" açıklamasında da bulundu.

Dünkü saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarını "teröre karşı ortak deklarasyon" yayınlama çağrısı konusunda ise "Başbakan'ın ortak deklarasyon çağrısına karşılık biz de Dolmabahçe Mutabakatı için hükümetin ne düşündüğünü bilmek istiyoruz" dedi.

Şubat ayında Başbakanlık'ın Dolmabahçe ofisinde yapılan açıklamada İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP heyeti ile çözüm sürecinin bundan sonra nasıl ilerleyeceğine dair 10 maddelik yol haritası ortaya koymuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada "Ben 'Dolmabahçe mutabakatı' ifadesini asla kabul etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.