HDP'den CHP'ye: Bizim adayımız hazır

Genel Başkan Kılıçdaroğlu öncülüğündeki CHP heyeti bugün HDP'yi ziyaret etti. Görüşmede HDP heyeti Köşk seçimi konusunda herhangi bir parti ile ittifakın olmadığını, kendi adaylarının hazır olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanları Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkcü ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile TBMM’de görüştü. HDP’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı, “Nasıl bir Cumhurbaşkanı” ve “Siz ne düşünüyorsunuz” konularında görüş alışverişinde bulundu. 

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Kürkcü, basın mensuplarına, “Bizler BDP ile birlikte önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turunda kendimizin adayıyla yarışacağımızı, ancak CHP’nin de bizim zihniyetimize yakın bir aday bizimle aynı değerleri paylaşan bir aday göstermesi halinde ikinci turda seçeneksiz olmayabileceğimizi karşılıklı konuştuk. Şimdiden hiç kimsenin ikinci tura kalacağı ya da kalmayacağı garanti değil. Biz de kalabiliriz CHP’de kalabilir” açıklamasını yaptı. 

"Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı kriterlerini açıkladı"

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı, şöyle dedi: 
“Güzel bir görüşme yaptık. HDP kendi adayını göstereceğini az önce de ifade etti. Biz çok daha geniş bir uzlaşmadan bir toplumsal uzlaşmayla acaba bir aday çıkarabilir miyiz diye bir düşüncemiz vardı. Sonuçta Türkiye’nin demokratikleşmesi, demokrasinin gelişmesi, kadın erkek eşitliği, yaşanan sorunlara karşı daha duyarlı olan bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda biz de üstümüze düşeni yapacağız. Aynı duyarlıkları göstereceğiz. Çünkü demokrasiyi istiyoruz, özgürlükleri istiyoruz, kadın erkek eşitliğini istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan kişinin konuşması, tavrı, zerafeti, topluma örnek olması bizim de aradığımız temel unsurlardan birisidir. Bu nedenle karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık.” 

CHP Genel Başkanı saat 14.00’te Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşeceğini belirterek, “Ondan sonra düşüncelerimi açıklayacağım” dedi. 

"Konsolosun eşiyle konuştum...Herahngi bir sorun yok"

“Size ulaşan bir bilgi var mı?” sorusuna da CHP Genel Başkanı, “Güvenliklerinin yerinde olduğuna dair bilgi var. Konsolos beyin eşiyle dün akşam konuştum, herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi, UND’nin Sayın Genel Başkanıyla görüştüm, onlar da TIR şoförleriyle ilgili olarak 8’i hariç bir sorun olmadığını ifade ettiler. 8’i ile ilgili henüz bilgi kendilerine ulaşmadığını ve oraya bir heyet gönderdiklerini ifade ettiler” diye konuştu. 

“Nerede tutulduklarını söylediler mi?” sorusuna CHP lideri, “Hayır o konuda ayrıntı vermediler” dedi. 

HDP: İttifak yok, kendi adayımız hazır

Edinilen bilgiye göre görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Adayınız kim diye?” takıldı. Demirtaş da, “Sizin ki kim?” dedi. 
Görüşmede HDP heyeti cumhurbaşkanı seçimi konusunda herhangi bir parti ile ittifakın olmadığını, kendi adaylarının hazır olduğunu dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir