HDP'li vekil serbest bırakıldı

Gözaltına alınan HDP Ağrı Milletvekili Taşdemir, mahkemede ifadesi vermesinin ardından serbest bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ağrı'da, hakkında çeşitli suçlardan açılan iki ayrı davada ifade vermediği için gözaltına alınan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, mahkemede ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Hakkında Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü propagandası yaptığı, suç ve suçluyu övdüğü, terörist cenazelerine katıldığı, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ettiği iddialarıyla başlatılan 2 ayrı soruşturmanın ardından açılan 2 ayrı davaya gidip ifade vermediği gerekçesiyle, mahkemece çıkartılan yakalama kararının ardından Doğubayazıt ilçesinde il Emniyet Müdürlüğü ekiplerince otomobilinde gözaltına alınan Taşdemir, adliyeye getirildi.

Taşdemir, adliyede önce Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü adına hareket ettiği", "örgüt propagandası yaptığı" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ettiği" gerekçesiyle ifade verdi.

Hakkında Ağrı Asliye Ceza Mahkemesinde açılan bir başka davada da "suç ve suçluyu övdüğü" iddiasıyla ifade veren Taşdemir, her iki mahkemece serbest bırakıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir