Hedef 60 bin tablet PC satışı

Tablet bilgisayar pazarına EasyPad ile giren Exper, ilk yılda 60 bin EasyPad satmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Bilgisayar üreticisi Exper, tablet PC pazarına EasyPad ile girdi. Türkiye'nin ilk tablet bilgisayarı EasyPad'in tanıtım toplantısında konuşan Exper Genel Müdürü Orhan Korkusuz, en az dizüstü bilgisayarlar kadar verimli hale gelen tablet PC'ler pazarında, Exper olarak çok iddialı olduklarını ifade etti.

"2010 yılı bizim için 2011'de pazar liderliği için fırlatacağımız oku gerdirdiğimiz bir yıl oldu" diyen Korkusuz,  2011 yılında tüm dünyada tablet PC pazarının 55 milyona ulaşmasının tahmin edildiğini dile getirdi. Korkusuz, bu yıl Türkiye'de ise bu pazarın 250-300 bin adetlerin üzerine çıkabileceğini, kendilerinin ise bu yıl 60 bin tablet PC satma hedeflerinin olduğunu söyledi.

599 liradan satılacak

2011 yılı boyunca EasyPad serisine yeni modellerin de katılacağını belirten Korkusuz, "Dünya genelinde bu yıl 50 milyon kişi tarafından satın alınması beklenen tablet PC'ler Türkiye'de de büyük rağbet görüyor.  EasyPad'ler için rekabetçi satış fiyatları da belirledik. Bunun için Migros ile önemli bir anlaşmaya imza attık. EasyPad serisinin Android işletim sistemine sahip olan ilk üyesi EasyPad P10AN'ı teknoloji tutkunları Migros mağazalarından özel tanıtım fiyatıyla, 599 liradan satın alabilecek" diye konuştu.

7.5 saat pil ömürlü

Exper Pazarlama Direktörü Mert Erinç ise EasyPad P10AN'nin 10.1 inç büyüklüğünde çoklu dokunmatik ekrana sahip olduğunu belirterek, "Nvidia Tegra 2 işlemci ve Android 2.2 işletim sistemine ve kullanılacak uygulamalara göre 7,5 saat pil ömrüne sahip olan EasyPad P10AN, geniş çevre ürün yelpazesi, binlerce uygulama desteğiyle ve yaklaşık 750 gram ağırlığında" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir