Hedef en büyük 5 özel bankadan biri olmak

ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, Türkiye'de daha çok büyümek istediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, Türkiye'de daha çok büyümek istediklerini belirterek, "5 yılda ilk 5 özel bankadan biri olma gibi agresif bir hedef belirledik" dedi.

ING Bank, 4 Kasımda başlayan ve 25 Aralıkta sona erecek olan "Biz Bize Sohbetler" toplantılarının ikincisini Dedeman Konya Otel'de gerçekleştirdi.

Programın başında bir konuşma yapan ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Yaprak Soykan, hizmet verdikleri ticari müşterilerin işlerini ING Bank'ın sahip olduğu uluslararası bilgi ve tecrübeyle geliştirdiklerini ve onların büyümesine tanıklık ettiklerini söyledi.

2009 yılında krizin etkilerinin yoğun olarak hissedilmesine rağmen KOBİ ve ticari müşterilerine yaklaşık 7.5 milyar lira finansman sağladıklarını ifade eden Soykan, ING Grup'tan fon alımı ile ihracatçıya 1 milyar dolar döviz kredisi verildiğini belirtti.

Soykan, yıl sonu finansman hedeflerinin 12 milyar lira olduğunu, hedeflerinin önümüzdeki 3 senede ortalama yüzde 25'lik bir büyüme olduğunu vurguladı.

"Türkiye'de daha çok büyümek istiyoruz" diyen Soykan, şunları kaydetti:

"40 ülkede faaliyet gösteren, Avrupa'nın ilk 20 büyük bankası arasında yer alan bir bankayız. Bu nedenle ING Bank'a 'Finansal bir dev' demek abartı olmayacak. Türkiye'de yerimizden memnunuz, aktif büyüklükte 7. büyük bankayız. 350 şubemizde 6 bin çalışanımızla hizmet veriyoruz ancak bu bize yetmiyor. 5 yılda ilk 5 özel bankadan biri olma gibi agresif bir hedef belirledik. Türkiye'de büyüyeceğiz, bunun lokomotifi ve KOBİ ve ticari bankacılık olacak. Grubumuzun gücüne ve Türkiye'de yatırım yapma iştahına güveniyoruz."

Konyaspor

Programa katılan eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar da Konya'ya 16 yıl önce geldiğini, kentin etkileyici bir değişim geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Konya'nın 16 yıl önceki haliyle bugünkü hali, 1960'lı yıllardaki futbolla günümüz futbolu arasındaki farka benziyor. Mavi Tünel Projesi beni heyecanlandırdı. Kentte inanılmaz girişimci bir ruh var. Bazı alanlarda Avrupa'nın önemli şehirlerinden biri haline gelmiş. Ancak bir eleştirim var. Yılda 2 milyar dolar ihracat yapan 2 milyon nüfuslu bir kentin takımı ligin asansör takımı olmamalı... Bunu Bursa yapıyor, niye Konya yapmasın?"

Televizyoncu Saba Tümer'in yönettiği, Prof. Dr. Asaf Savaş Akad'ın da yer aldığı sohbet programına çok sayıda Konyalı sanayici ve iş adamı da katıldı.