Hedef, Türkiye'yi 2023'te petrol ve doğalgaz ithal etmeyen ülke haline getirmek

Akçakoca'da ''TPAO 9. Strateji Zirvesi'' toplantısında konuşan TPAO Genel Müdürü Uysal, ''Hedefimiz, Türkiye'nin 2023 yılında petrol ve doğalgaz ithal etmeyen bir ülke konuma yükselmesidir'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

 
 
DÜZCE - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Uysal, ''Hedefimiz, Türkiye'nin 2023 yılında petrol ve doğalgaz ithal etmeyen bir ülke konuma yükselmesidir'' dedi.
''TPAO 9. Strateji Zirvesi'' toplantısına katılmak üzere Akçakoca'ya gelen Uysal, basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye kazandırılan ''Sismik Araştırma Gemisi'' ve Karadeniz ile Akdeniz'de yürütülen petrol arama çalışmalarını değerlendirmek amacıyla toplantı düzenlediklerini anlattı.
Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılamak için çalışma yaptıklarını vurgulayan Uysal, ''Hedefimiz, Türkiye'nin 2023 yılında petrol ve doğalgaz ithal etmeyen bir ülke konuma yükselmesidir'' diye konuştu.
Uysal, denizdeki yatırımları hızlandırmak amacıyla ''Barbaros Hayrettin Paşa'' ismini verdikleri sismik araştırma gemisinde çalışma başlatacaklarını bildirdi.
 
-''TPAO'yu heyecanlı günler bekliyor''-
 
Karadeniz Istranca'da 3 adet sondaj çalışması yapacaklarını kaydeden Uysal, şöyle devam etti:
''Bu ayın ortalarında dünya devi bir şirketle anlaşmamız olacak. Bunu, Karadeniz'de bu zamana kadar yaptığımız çalışmaların taçlandırılması şeklinde düşünüyorum. İnşallah o şirketle birlikte Karadeniz'in ilk derin sularında ciddi büyük keşifler yapmayı ümit ediyoruz. Bu bakımdan TPAO'yu heyecanlı günler bekliyor.''
Uysal, Güneydoğu'da sondaj çalışmalarına ağırlık verdiklerine dikkati çekerek, petrol üretimini artırmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.
''2023 yılında enerji açığını kapatmak, denizlerde yapacağımız keşiflere bağlıdır'' diyen Uysal, ''Karadeniz ve Akdeniz'de yapacağımız keşifler, 2023 hedeflerimiz için önemlidir. Ancak petrol, matkabın ucundadır. Matkap, petrole değmeden bir şey söylemek mümkün değildir. Bakanımız'ın da dediği gibi petrol varsa bulacağız. Tüm çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz'' şeklinde konuştu.