Hedef üç yılda 200 mağaza

Kot markası Lee Cooper'ın Türkiye üretim ve perakende lisansını satın alan Kipaş Holding, ilk mağazasını Ağustosta açıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHRAMANMARAŞ - Kot markası Lee Cooper'ın Türkiye üretim ve perakende lisansını satın alan Kipaş Holding, ilk mağazasını Ağustosta açıyor. Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz, konfeksiyon üretiminde Türkiye'nin en önemli firmalarından biri olduklarını belirterek, 3 yıl içerisinde 200 Lee Cooper mağazası açmayı planladıklarını bildirdi.

Kahramanmaraş'ta tekstil, enerji, tarım ve çimento sektöründe faaliyet gösteren Kipaş Holding, Lee Cooper'ın Türkiye üretim ve perakende lisansını satın aldı.

1998 yılında Bozkurt Mensucat'ı satın alarak konfeksiyon üretimine hız veren firma, dünyanın en önemli markalarına üretim yapmaya devam ediyor.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz, yaptığı açıklamada, Kipaş olarak konfeksiyon sektörü ile 13 yıl önce tanıştıklarını ifade ederek, "Bozkurt Mensucat'ı satın aldıktan sonra konfeksiyon bölümünü büyütmek istedik. 2000 yılında Kahramanmaraş'ta Bozkurt'u üretime geçirdik. Bugüne kadar 13 yılda konfeksiyon sektöründe iyi bir yere geldi. Bugün ülkemizin en önemli üreticileri arasında yerini aldı. Tamamıyla ünlü markalara üretim yapıyoruz. Başta İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve ABD'ye ihracat gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konfeksiyonda belirli bir olgunluğa eriştiklerini ve kendi markalarını yaratma yönünde çalışma içerisine girdiklerini hatırlatan Ahmet Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belirli bir bilgi birikimi olduktan sonra istedik ki kendi markamız olsun. Burada önümüzde iki seçenek vardı. Ya sıfırdan marka oluşturacaktık ya da bilinen iyi bir markayı alıp onunla yürüyecektik. İlk seçenek öyle kolay değil. Biz ikinci seçeneğe ağırlık verdik. Hazır bir marka ne olur diye düşünmeye başladık. Türkiye'de yaygın olmaması gerekiyordu. Sonra Le Cooper karşımıza çıktı zaten üretim de yapıyorduk.

Türkiye'ye ilk giren yabancı markalardan

Yaklaşık 6 ay görüşmelerimiz oldu ve sonunda üretim ve perakende konusunda lisans hakkını satın aldık. Marka İngiliz kökenli ve 1908 yılında kurulmuş. Dünyanın birçok ülkesinde var olan bir marka. Türkiye'ye ilk giren yabancı markalardan biri. Biz bu projeye profesyonelce el attık. Ayrı bir şirket kurduk ve profesyonelce yönetiyoruz. Çünkü mağazacılık ayrı bir iş. Mutlaka bir sinerji oluşuyor. Bir markanın arkasında üretim olunca mutlaka çok daha iyi oluyor."

İlk mağaza ağustosta açılıyor

Gerekli hazırlıkların devam ettiğini ve ilk mağazayı Ağustos ayında açmayı planladıklarını dile getiren Öksüz, ilk mağazalardan birinin de Kahramanmaraş'ta olacağını ifade etti.

Yıl sonuna kadar 15 mağazayı hizmete açacaklarını vurgulayan Öksüz, "İstanbul, Ankara, Denizli, Gaziantep, Adana, Bursa olmak üzere 2011 yılının sonuna kadar 15 mağazayı hizmete açmış olacağız. Bizim hedefimiz 3 yıl içerisinde 200 mağazayı açarak markayı yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun yanında mağazalarımız hizmete girmesiyle ciddi bir istihdamın da oluşacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Ortadoğu'da da mağaza açacak

Mağazacılıkta hedeflerinin büyük olduğunun altını çizen Öksüz, "Eğer hedefiniz sınırlı olursa büyümeniz de yeterli olmaz. Şimdi bizim önümüzde Suriye, Irak ve İran gibi pazar var ama sonraki aşamada yapmak istiyoruz. Bu ülkelere de mağazalar açacağız. Zaten biz fabrikamızda dünyanın her yerine ihracat yapıyoruz. Ancak belirli bir süre sonra başta Rusya, Ukrayna, Orta Asya ülkeleri ve belki de Kuzey Afrika'ya açılmayı düşünüyoruz" dedi.

10 milyon dolarlık yatırım

Mağazalarda sadece kot olmayacağını geniş bir ürün yelpazesinin yer alacağını ifade eden Öksüz, şunları söyledi:

"Şu ana kadar yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırımı öngördük. Ciddi bir istihdama da ulaşacağız. Mağazalarımız 250-300 metrekare olacak ve konsept olarak jean üzerine biraz daha aşmayı düşünüyoruz içerisinde geniş segment olacak. Tişört, ayakkabı, gömlek kemeri herşeyi olacak. Spor giyim üzerine geniş bir ürün yelpazesi sunacağız."

Mağazaların yüzde 80 oranında kendilerinin çalıştıracağını ve ileride bayilikler vermeyi düşündüklerini kaydeden Öksüz, özellikle büyük şehirlerdeki çok katlı alışveriş mağazalarında yer alacaklarını belirtti.

Maraş Aslanı ile Lee Cooper'ı uçurmak istiyoruz

Kipaş'ın logosunun Maraş Aslanı olduğunu anımsatan Öksüz, "Kurumsallaşmaya büyük önem veriyoruz. İnsanlar bizi artık Maraş Aslanı ile tanıyor. Bir yandan yetiştiğimiz çevrenin değerlerine de önem vermeye çalışıyoruz. Şunu belirtmek isterim ki Maraş Aslanı olarak Lee Cooper'ı uçurmak istiyoruz. Bizim tecrübemiz ve hedeflerimiz bunu başaracak güçte" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir