Helikopter kazasında can veren muhabirin cesedi bulundu

İsmail Güneş'in cesedi, bir kaya kovuğunda üzeri karla kaplı halde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GÖKSUN - Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu kayıp olan İHA muhabiri İsmail Güneş'in cesedi, bir kaya kovuğunda üzeri karla kaplı vaziyette bulundu.

Alınan bilgiye göre, ekipler bölgede zor doğa koşullarında çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma Timleri tarafından enkaza 500-600 metre uzakta bir ağacın yanındaki kaya kovuğunda İsmail Güneş'in (34) cesedine ulaşıldı.

İsmail Güneş'in cesedinin yanında, helikopterden söktüğü anlaşılan bir de koltuk bulundu. Güneş'in ayağı kırık olduğu için helikopterden söktüğü koltukla kayarak  güvenli bir yere ulaşmaya çalıştığı tahmin ediliyor.

Enkaz bölgesinden bugün akşam saatlerinde helikopterle alınacak olan Güneş'in cesedi, önce Kahramanmaraş'taki kışlaya getirilecek.

Buradan Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırılacak Güneş'in ölüm nedeni, Adana'dan gelecek Adli Tıp Kurulu heyeti tarafından tespit edilecek.

İsmail Güneş'in cenazesinin, otopsi raporunun tamamlanmasının ardından yarın özel uçakla Kahramanmaraş'tan gönderileceği bildirildi.

Bu arada, İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş de cenazeyi almak üzere bu akşam Kahramanmaraş'a gelecek. 

5 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adlı 2 oğlu bulunan Güneş, sarı basın kartı sahibiydi. İHA Sivas bürosunda 9 yıldır muhabir olarak çalışan Güneş'in, spora da meraklı olduğu bildirildi.

Güneş'in kendi isteğiyle BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikoptere bindiği öğrenildi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır

Öte yandan, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHA muhabiri İsmail Güneş'in cesedinin bulunduğunu belirtti.

Tanılır, "Biraz önce ben de helikopter uçuşuyla yukarıdan durumu gördüm. Durumu Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza arz ettim. Adli işlemler devam ettiği için daha fazla bir şey söyleyemem. Ailesine, sevenlerine, yakınlarına, milletimize baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

Vali Tanılır, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayamayacağını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı: 4 kişinin ölümüne travmatik yaralanma neden oldu

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, helikopter kazasında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin ölümüne ciddi travmatik yaralanmanın neden olduğunu bildirdi.

Fevzi Büyüktümtürk, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Martta Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngel köyü yakınlarında meydana gelen, Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazanın ardından, cumhuriyet başsavcılığınca, aralarında Adana Adli Tıp Grup Başkanı'nın da yer aldığı 4 adli tıp uzmanı ve 1 pataloğun 28 Martta ölü muayene ve otopsi işlemi yaptığını kaydetti.

Bilirkişi heyetince, kazada Yazıcıoğlu ve 4 kişinin ölümüne yol açacak ciddi travmatik yaralanmalar söz konusu olduğunun belirtildiğini ifade eden Büyüktümtürk, ölümlerin tamamının kazayı takip eden kısa süre içinde meydana geldiği, bu sürenin yarım saat ile 1 saati geçmeyecek bir zaman dilimi olduğu düşünce ve kanaatine varıldığını bildirdi.

Başsavcı Büyüktümtürk, kazanın oluşuna ilişkin araştırma ve incelemelerin cumhuriyet başsavcılığınca titizlik ve hassasiyetle sürdürüldüğünü kaydetti.

Güneş'in ölüm sebebi otopsi sonunda belirlenecek

Ayrıca Güneş'in cenazesi saat 16:30'da, jandarma özel harekat arama kurtarma timleri tarafından bulunduğu yerden alınarak, helikopterle Kahramanmaraş Havaalanı'na getirildi. Burada hazır bekletilen ambulansa alınan Güneş'in cenazesi otopsi yapılmak üzere, polis eskortu eşliğinde Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Güneş'in ölüm sebebi Adana'dan gelecek 4 kişilik Adli Tıp Kurulu heyeti tarafından yapılacak otopsi sonunda belirlenecek.