Her müşteriyi kendi riskine göre değerlendirdiğimiz için başarılıyız

AXA Sigorta Başkan ve İcra Kurulu Üyesi Işıl Akyol, yüzde 12.09'la sektör liderliğini sürdüklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

İSTANBUL - Türk sigorta sektörünün en önemli oyuncularından AXA Sigorta, yılın ilk yarısında 732.1 milyon TL'lik prim üretimi ve yüzde 12.09'luk pazar payı ile liderliğini sürdürdü.

Müşteri bazlı fiyatlama ve tek fiyat uygulamaları ile sektördeki diğer firmalardan farklılaştıklarını söyleyen AXA Sigorta Başkan (Pazarlama ve Satış) ve İcra Kurulu Üyesi Işıl Akyol, "Bizim müşterimiz, her hangi bir acentemizden de, çalıştığımız banka şubelerinden de fiyat almak istese verilen fiyat hep aynı olacaktır. Ayrıca oluşturduğumuz altyapı sayesinde müşteri bazlı fiyatlama yaparak, her müşteriyi kendi riskine göre değerlendirmiş oluyoruz. Sektörde ise genel olarak fiyatlama politikaları diğer şirketlerin poliçe fiyatının altına düşerek fiyat oluşturma yönünde. Bu da şirketlerin prim üretimini artırsa da teknik karlılıklarının düşük oluşmasına ve mali problemler yaşamalarına neden oluyor" diye konuştu.

DÜNYA'ya açıklamalarda bulunan AXA Sigorta Başkan (Pazarlama ve Satış) ve İcra Kurulu Üyesi Işıl Akyol, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği verilerine göre, 2010 yılının ilk 6 aylık döneminde tüm sigorta sektöründe toplam 6.055.859.682 TL'lik hayat dışı üretim gerçekleştirildiğini belirterek,  AXA Sigorta'nın 732.121.072 TL prim üretimi ve yüzde 12.09 pazar payı ile geçtiğimiz senelerde olduğu gibi sektörünün lideri olduğunu söyledi.

Geçen yıl aynı dönemde gerçekleştirdikleri 657.498.526 TL üretim rakamını 2010 yılının ilk 6 ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 11.35'lik bir artış olduğunu görüldüğünün altını çizen Akyol, "AXA Sigorta toplam prim üretiminin yanı sıra yangın ve oto branşlarında da liderliğini sürdürüyor. Yangın branşında gerçekleştirdiğimiz 124.932.685 liralık üretim ile yüzde 16.4 pazar payına sahibiz. Oto sigortalarında ise yüzde 16.3'lük pazar payı ile sektörde açık arayla lider durumdayız. AXA Sigorta olarak hedefimiz yılsonunda bu rakamları çok daha yükseklere taşımak"dedi.

Müşteri memnuniyetimiz yüzde 88

AXA Sigorta olarak tüm strateji ve aksiyonlarının kaynağında müşteri odaklılığının yattığına vurgu yapan Akyol, tüm iş süreçlerinde, müşterilere sunulan hizmetin daha iyi ve daha kaliteli olmasına yönelik olarak sürekli iyileştirme çalışmalarına konu olduğunu ve bunun sonucunda da yüzde 88 gibi çok yüksek bir müşteri memnuniyeti oranına sahip olduklarını söyledi.  Acente kanallarına da sürekli yatırım yaparak diğer şirketlerden farklılaştıklarına işaret eden Akyol şunları söyledi;

"Stratejilerimizi acentelerin gelirini arttırmak ve onların iş yükünü azaltmak üzerine kurguluyoruz. AXA Sigorta acenteyi koruyan ve ön planda tutan yaklaşımları, güçlü ve yaygın acente ağı, teknolojik alt yapısı ve müşteri bazlı fiyatlama stratejisi sayesinde prim üretimi ve karlılıkta sektör liderliğini koruyor.  Acentelere yönelik getirilen yeni düzenleme ile ie acentelerin hizmet kalitesi ve dolayısı ile müşteri memnuniyeti artacaktır. Sektörün disiplinize olması ve müşteri memnuniyeti açılarından değerlendirildiğinde bu düzenlemelerin her zaman destekçisi olduğumuzu söyleyebilirim."

AXA Grubu bize güveniyor, fırsat gözlüyoruz

Türkiye'nin genç nüfusu , düşük sigorta penetrasyonu ve sigorta bilincinin yeteri kadar gelişmemiş olması yabancı şirketler için cazibe oluşturduğunu belirten Işıl Akyol, yabancı şirketlerin rekabetçi uygulamaları, yüksek standarttaki sigorta ürünleri ve kaliteli hizmet anlayışları ile sektörün gelişimine katkıda bulunduklarını son dönemlerde  bazı yabancı şirketlerinin hayal kırıklığına uğramış olduğu telaffuz edilmeye başlansa da Türkiye hala cazibesini koruyan bir pazar olduğunun altını çizdi.

Global AXA'nın AXA Türkiye'nin performansından gurur duyduğunu söyleyen Akyol, "AXA Grubu, AXA Sigorta'ya güvenmekte ve ülkemizin potansiyeline inanmaktadır. Sigortacılık sektöründeki yatırım fırsatları ise her zaman değerlendirilmektedir"diye konuştu. Akyol, AXA Sigorta olarak 2010 yılının ilk altı ayında  58 yeni işe alım yaptıklarını ve AXA Sigorta'nın sektörde yarattığı istihdam sayısının 616'ya ulaştığını da söyledi. 

BES'de düşük gelir gruplarını hedefliyoruz

AXA Hayat ve Emeklilik olarak faaliyet ruhsatı, emeklilik fonları kuruluş ve kayda alma süreçlerini takiben yılbaşında piyasaya giriş yapmayı hedeflediklerini belirten AXA Sigorta Başkan (Pazarlama ve Satış) ve İcra Kurulu Üyesi Işıl Akyol, Bireysel Emeklilik sektörüne girişleriyle birlikte AXA Sigorta acenteleri ile tüm sigortacılık ve emeklilik ürünlerinin kapsanacağı bir yapılanmaya gideceklerini ve bu şekilde bireylerin korunma, sağlık ve tasarruf ihtiyaçlarını birlikte analiz ederek tek kanaldan hizmet sağlayacaklarını söyledi.

"Böylelikle müşterilerimize, işlemlerini tek bir noktadan yürütme kolaylığını sunacağız"diyen Akyol şunları söyledi; "Satış öncesi ve sonrası süreçte şirketimizin genel anlayışı doğrultusunda, müşteri hizmetleri kapsamında ileri düzeyli teknolojik uygulamalar ve yüksek standartta hizmet anlayışı ile faaliyet gösterilecek. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde emeklilik piyasası için görece daha yüksek potansiyel oluşturan 25-44 yaş aralığına düşen nüfus grubunda hızlı bir artış öngörmekteyiz. Bu dönemde ekonomik alanda istikrarlı büyüme ile birlikte alt ve orta gelir grubunda olan bireylerin, emeklilik dönemleri için daha fazla kaynak ayırabilecekleri düşünüyoruz.

Bugüne kadar ihmal edildiğini düşündüğümüz düşük gelir gruplarına yönelik olarak da hizmet sunma çabası içinde olacağımızı söyleyebiliriz. Mevcut altyapımızla, sigortalılarımızı yakından tanıyan, gereksinimlerini detaylı şekilde analiz eden CRM ve iş zekası uygulamalarımızın, emeklilik piyasasında da artı değer oluşturacağına ve etkin bir sinerji ortamı yaratacağına inanıyoruz."

40 bin hekimin ilk tercihi olduk

"Tam Gün Yasası" çerçevesinde doktorlara zorunlu hale getirilen mesleki sorumluluk sigortası 21 Temmuz'da yayımlanan tebliğ ile yürürlüğe alındığını ve tebliğ öncesi hekimlerin isteğe bağlı olarak benzer yapıdaki mesleki sorumluluk poliçeleri ile kendilerini güvence altına alabildiklerini belirten Işıl Akyol, "Yayımlanan tebliğde tıbbi kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sorumluluk sigortası primine yapılacak kurum katkısına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Tebliğin yayım tarihi nedeni ile zorunlu hekim sorumluluk sigortalarına ilişkin gereken altyapının oluşturulması ve poliçelerin hazırlanması için önümüzde çok kısa bir süre vardı.

AXA Sigorta, güçlü alt yapısı, sektöre ilişkin bilgi birikimi ve dinamik yapısı sayesinde ilgili tebliğin yayımlanmasını takiben çok kısa bir sürede poliçeleştirme sürecini başlattı. Piyasaya poliçeyi ilk sunan şirket olmanın yanında müşteri memnuniyetini de göz ardı etmeyerek, standart yapıya sahip poliçelere açıklayıcı maddeler ekledik, poliçelerin sigortalı tarafından anlaşılır olmasını sağladık. 29 Temmuz'da piyasaya poliçeyi ilk sunan şirket olmanın yanında müşteri memnuniyetini de göz ardı etmeyerek, standart yapıya sahip poliçelere açıklayıcı maddeler ekledi, poliçelerin sigortalı tarafından anlaşılır olmasını sağladı. Böylece zorunlu sigortalarını yaptırmak isteyen 40.000 hekimin ilk tercihi AXA Sigorta  oldu. AXA Sigorta acenteleri ise şirketlerinin bu hızlı hareket kabiliyetinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, AXA Sigorta'ya  duydukları güven konusunda bir kez daha haklı çıktıklarını ilettiler"diye konuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir