Her zaman aynı oyun

Başbakan Erdoğan, CHP'nin türban konusundaki yaklaşımına tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin türban konusundaki tavrı ile ilgili olarak, "Bunlar meydanda söylenen şeyler değildi. İşte şimdi önşartları ortaya çıkmaya başladı. Bunların ne kadar samimi olduğu bellidir. Konu neydi, bakın şimdi nereye çekmeye başladılar. Her zaman aynı oyun. Değişen bir şey yok. Diyorum ya hep söylüyorum, bunlar akşam başka, sabah başka konuşurlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, resmi bir ziyarette bulunduğu Finlandiya'da konakladığı Camp Otel'e gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, türbannün laiklik ilkesine aykırı olduğu yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, "Tam metin üzerinde bilgim yok. Döndükten sonra arkadaşlarımızla değerlendirdikten sonra gerekli olan açıklama neyse orada o açıklamayı yaparız" dedi.

Başbakan Erdoğan, türban sorununun çözümü konusunda CHP'nin tavrına ilişkin sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bunlar meydanda söylenen şeyler değildi. İşte şimdi önşartları ortaya çıkmaya başladı. Bunların ne kadar samimi olduğu bellidir. Konu neydi, bakın şimdi nereye çekmeye başladılar. Her zaman aynı oyun. Değişen bir şey yok. Diyorum ya hep söylüyorum, bunlar akşam başka, sabah başka konuşurlar. Bunların halkoylamasında meydanlarda ne söyledikleri bellidir. Hemen onun çerçevesi içinde yapılacak olanı yaparız. Yeni bir anayasayla ilgili de herkes çalışmasını yapsın. 2011 seçimlerinden sonra da oturalım yeni anayasayı müzakere edelim. Yeni anayasayı hazırlayalım"

Erdoğan, "Uzlaşma olmazsa AK Parti olarak türban sorununun çözülmesi için adım atacak mısınız?" sorusuna da "Anayasa değişikliğini yapabilecek bir sayı olmadıktan sonra böyle bir adımı atmanın anlamı var mı?" yanıtını verdi.

Kiviniemi: Türkiye'nin önemi büyük

Öte yandan Finlandiya Başbakanı Mari Kiviniemi, Türkiye'nin küresel olarak  öneminin büyük olduğunu belirterek, "Türkiye'nin üyeliği Avrupa Birliği için değerli bir artı olacaktır" dedi.

Mari Kiviniemi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Finlandiya'da görmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Küresel olarak da Türkiye'nin önemi büyüktür. Bugün Türkiye ile Finlandiya ilişkilerini ve AB üyelik sürecini ele aldık" dedi.

 Türkiye'nin, AB kriterlerini yerine getirmek için çalıştığını vurgulayan Kiviniemi, "Finlandiya,  Türkiye'nin üyelik sürecini desteklemektedir. Türkiye üyeliği AB için değerli bir artı olacaktır" diye konuştu. 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir