HES'lerin 5'i daha özelleştiriliyor

Elektrik Üretim AŞ'ye ait Bozkır, Göksu, Durucasu, Ladik ve Kısık Hidroelektrik Santraller için ihale açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ'ye ait Bozkır, Göksu, Durucasu, Ladik ve Kısık Hidroelektrik Santrallerini işletme hakkı verilmesi yöntemi ile özelleştirmek üzere ihale açtı.

ÖİB'in bugün bazı gazetelerde yer alan duyurusuna göre, ihalede katılımcılardan 5 milyon dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak. İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.

Ancak komisyonca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim gruplarının katılabileceği ihalede şartname bedeli karşılığı ÖİB'dan temin edilebilecek. Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, en geç 29 Temmuz 2011 tarihinde saat 16.00'ya kadar ÖİB'e verilecek.

Firmalar santraller için tek teklif verecekler. Santraller için ayrı, ayrı teklif verilemeyecek ve verilen teklif herhangi bir şartı içeremeyecek.

Bu arada tanıtım dokümanında yer alan bilgiler de dahil olmak üzere, ihaleye teklif verme öncesinde bilgi almak ve mevcut durum tespiti yapmak üzere, teklif sahiplerine 8-15 Temmuz 2011 tarihleri arasında santral ziyaretlerinde bulunma imkanı sağlanacak.

Teklif sahipleri bu ziyaretler için en geç, 6 Temmuz 2011 tarihinde saat 16.00'ya kadar İdareye başvurabilecekler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir