Hıdırellez şenlikleri kutlanıyor

Şenlikler kapsamında Ahırkapı Roman Orkestrası gibi birçok grup konser verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri”nin onbirincisi bu akşam yapılacak. Geçen yıl, öncekilerden farklı olarak, “İstanbul Kültür Başkenti 2010” kapsamına alınan ve Ahırkapı Sokak ve civarında değil, deniz kıyısındaki Ahırkapı Parkı'nda yapılan şenlik, bu yıl da aynı yerde kutlanacak.

2010 Hıdrellezi, bu akşam yine sahildeki Ahırkapı Parkı'nda  saat 17.00-24.00 arasında yapılacak. Bu akşam geçmiş yıllardan farklı olarak çeşitli yenilikler de olacak. Örneğin, Roman müzik grupları, bu yıl öğle saatlerinde Sultanahmet Meydanı’nda farklı noktalarda çalmaya başlayacak. Akşamüzeri müzik çalmaya devam ederek bulundukları noktalardan şenlik alanına doğru yürüyüşe geçecekler. Ayrıca bu yıl yiyecek-içecek alımlarında kupon uygulaması kaldırılacak. Yiyecek- içecekler bu sene şenliklerde içinde Fatih bölgesindeki önemli yiyecek-içecek merkezlerinin benzerlerinin bulunacağı çeşitli sokaklarda satılacak. Hocapaşa, İstanbul Gurme, Sultanahmet Lezzetleri ve Ahırkapı gibi sokakların yanı sıra Hıdrellez Meydanı'ında ve İstanbul Lezzetleri olarak adlandırılan lezzet merkezlerinde alışveriş yapılabilecek. Bu sayede de katılımcıların uzun kuyruklarda beklemesi önlenecek. Tuvalet sayısı da geçen yılın 3 katına çıkarıldı.

Hıdırellez Programı

16.45 – Sultanahmet Meydanı’nda İlk Açılış - Roman Grupları Eşliğinde Ayasofya Meydanı’ndan Ahırkapı Parkı’na Yürüyüş: "Çalgıcı Alayları”

17.00 – Ahırkapı Park’ta “Hıdrellez 2010” açılışı

20.00 – Konserler: Buzuki Orhan, Lüleburgazlı Küçük Hasan, Tamer Kum ve Trakya Ateşi, Göksenin İleri ve İstanbul Şarkıları Grubu, Koçani Orkestrası, Makedon Folk Orkestrası, Trakya All Stars, Zilli Perküsyon Topluluğu, Ahırkapı Roman Orkestrası, Pire Mehmet ve Roman Orkestrası, Babaeski Roman Orkestrası, Kolektif İstanbul, Semaver Kumpanya Tiyatro Topluluğu, Ankara’dan bu yıl ilk defa katılacak olan “İlle de Sokak” grubu ve Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden Roman grupları...

24.00 - Hıdrellez 2010 ateşleriyle son bulacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir