Hizmet, perakende ve inşaatta 'güven' arttı

Nisan'da hizmet sektörü güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 7, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 4,7 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,7 oranında arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri Nisan ayında arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayına ilişkin Sektörel Güven Endeksi verilerini açıkladı.
Buna göre Nisan'da hizmet sektörü güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 7, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 4,7 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,7 oranında arttı.

2012 yılı Mart ayında 102,9 olan hizmet sektörü güven endeksi 110,1; 106,5 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 111,5 ve 95,9 olan inşaat sektörü güven endeksi 99,5 değerine yükseldi.
Sektörel Güven Endeksleri 0-200 aralığında değer alabilirken, endeksin 100'den büyük olması sektörün mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğini, 100'den küçük olması ise kötümserliğini ifade ediyor.

Bu arada, hizmet sektörü güven endeksindeki artış, son üç ayda iş durumu ve son üç ayda hizmetlere olan talep; perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, son üç ayda ve gelecek üç ayda iş hacmi (satışlar); inşaat sektörü güven endeksindeki artış ise, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç ayda toplam çalışan sayısı değerlendirmelerinin iyileşmesinden kaynaklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir