Hizmet'i savundu, AK Parti'den istifa etti

AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Hizmet hareketine yapılanları kabul edemediğini belirterek partisinden istifa etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

İşte İşbilen'in basın toplantısında yaptığı açıklamalar:

Güzel bir haberi veya güzel bir hadiseyi duyurmak için huzurlarınızda olmak isterdim. Ben Ak Parti’den İzmir milletvekili adayı olurken günün birinde çok üzücü şekilde partiden istifa kararı almak mecburiyetinde kalacağım aklıma gelmezdi.

Başbakan'ın beni çağırıp görüşmesini bekledim ancak beklediğim cevap Başbakan'dan gelmedi. 2,5 yıldır milletvekiliyim Başbakan ile bir kez bile görüşme talebinde bulunmadım. Muhterem hoca efendi Fetullah Gülen ile Başbakan arasında bir diyaloğa vesile olurum diye böyle bir talepte bulundum. Ancak Başbakan anlaşılıyor ki konuyu bu şekilde çözmek istemedi.

"Efkan Ala mide bulandırıcı bir konuşma yaptı"

Muhterem Gülen hocaefendiyi 50 yıldır yakinen tanıyorum. Bugün yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım. Haşhaşi, çete reisi, alim müsveddesi, içi boş vaiz, sahte veli, yalancı peygamber, paralel devletin başı, İsrail uşağı, maşa, ABD’de esir, kaset şantajcısı ve telekulakçı… Daha neler neler…Hizmet camiası inlere benzetildi. Hizmet insanları inlere girilip ellerİ ve belleri kırılacak teröristler olarak sunuldu. Eski bürokrat, yeni siyasetçi memleketi Erzurum’da ‘kimsin sen’ diyerek mide bulandırıcı ve tiksindirici bir konuşma yaptı.

Bunların nedeni yolsuzluk operasyonları. Arınç, Çağlayan, Davutoğlu gitmedi mi, hayır dualarını almadı mı? Partinin en tepsindeki bürokratlar gitmedi mi? Başbakan Mayıs ayında ABD’deyken görüşmek istemedi mi? Görüşmek mümkün olmayınca Arınç’ı göndermedi mi? Hocaefendi ile görüştüklerinde haşhaşi ile mi görüştüler. İş dünyasından ve medya dünyasından sayısız insan yıllar içinde hoca efendiyi ziyaret etti. Görüşenler bu isnatlardan birinin bile izine rastlamış mı?

"Bakan ve vekillerin çocukları da bu okullarda okuyor"

40 yılı aşkın süredir yurt içinde ve dışında dünyanın 160 ülkesinde milyonlarca öğrenci öğrenim gördü. İçlerinden bir tanesi bile efsunlanmış mı? Bu çocuklara eğitim veren bakan ve vekillerin çocukları da bu okullarda eğitim görüyor. Onların çocukları da haşhaşi oldu mu? Öğretmenleri de çete elemanı mıydı?

"Büyükelçilere hizmet okullarını karalayın talimatı verildi"

Büyükelçilere 160 ülkesindeki okulları karalayın talimatı verilirken hiç mi insanın vicdanı sızlamaz? 100 yılık geçmişi olan bir hizmet hareketine 11 yıllık geçmişi olan bir parti nasıl ‘biz varsak varsınız, yoksak yoksunuz’ diyebilir? Hele bir mümin nasıl bu kadar kolay söyler? Hizmet hareketi ortaya çıktığından bu yana Allah’ın inayeti ile bugünlere geldi. Allah’ın izni ilke aynı şekilde de yoluna devam edecek. Devletteki asıl oligarşik paralel yapıyı gizlemek ve yolsuzlukları örtbas etmek için hizmet hareketine ‘paralel devlet yaftası’ yapıştırmaya Allah’ın izni ile kimsenin gücü yetmeyecektir.

Hoca efendi ile 2 aydır telefonla bile görüşmedim. Bundan önceki görüşmelerimde bana ısrarla, yeminle de söylerim partiden ayrılmamam ve ayrılacak olanların da ayrılmaması yönünde telkinde bulunmuştu. Ama öyle bir noktaya geldim ki yakın dostlarım bile hizmet camiası ve Gülen’e ağır saldırılara rağmen hala partide kalacak mısınız diyerek bana ağır sitemlerde bulundular. Fişlenenler kışın ortasında ailesi ile sürgün konumunda bulunurken fetva makamlarından neden ses çıkmaz? Bağışlar için kolayca fetva veren makamlardan ses çıkmayınca bu zulümlerin caiz olduğu mu sanılıyor? Allah’ın bu zulümleri görmediği mi düşünülüyor?

"Evime dinleme cihazı koydular"

Zulümler, takibatlar öyle bir noktaya ulaştı ki vekil olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu. Eşimin ve kız kardeşimin vakfına baskı yaptılar. Allahın bunlara mukabelesi de ağır olur. O gün birileri için de ağlama e pişmanlık günü olacaktır. Bu aşamada artık AK Parti’de durmamın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. AK Parti’den istifa ediyorum.

İstifa sayısı 9 oldu

İşbilen ile birlikte AK Parti'den istifa eden vekil sayısı 9'a çıktı. İşte daha önce istifa eden vekiller;

Kütahya Milletvekili İdris Bal,

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,

Ankara Milletvekili Haluk Özdalga,

İzmir Milletvekili Erdal Kalkan,

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin,

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür,

Burdur Milletvekili Hami Yıldırım,

AKP İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir