Hobisini 'iş'ine dönüştürdü şimdi hedefi ihracat yapmak

Sevdiklerine hediye etmek için yaptığı kuklalarla şirket kuran Arzu Şenol, şimdi yurtdışına açılmanın yollarını arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu ALP

İZMİR - İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Valiliği, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 'İzmir'in Girişimci Kadınları Projesi'ni tamamlayarak Zeytin Kostüm şirketini kurarak hobisini işe dönüştüren Arzu Şenol, şimdi ihracatı hedefliyor. Sevdiklerine hediye etmek için yaptığı kuklalarla başladığı tasarımcılığı dikkat çeken Şenol, İzmir Kukla Festivali'ne özel yaptığı dev Nasreddin Hoca, Hacivat-Karagöz, semazen, denizkızı ve yılan kuklalarıyla açılış kortejine renk kattı.

Kendi adını taşıyan şahıs şirketini kuran ve ilk olarak İzmir'in Yeşilyurt semtinde açtığı 'Zeytin Kostüm atölyesini işlerin büyümesiyle Hatay'a taşıyan Şenol, ihracata da hazırlanıyor. Şenol, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlara da iş imkanı sağlıyor.

İzmir'de mart ve nisan aylarında düzenlenen Uluslararası Kukla Festivali'ne 4 ay çalışarak yaptığı 3.5-4 metre boylarındaki dev kuklalar ile katılan Şenol, açılış korteji için festivalin simgesi olan denizkızı ve yılan, geleneksel halk kahramanları Nasreddin Hoca, Hacivat-Karagöz, semazen kuklalarını yaptığını belirterek, "4 ay boyunca gece gündüz çalışarak dev boyutlarda kuklalar yaptım. Kuklalar büyük ilgi gördü. 3 yıl önce hobi olarak başladığım kukla ve kostüm tasarımlarının bugün uluslararası bir festivalde yer alması gurur verici" dedi.

Arzu Şenol, Konak Belediyesi tarafından kurulan Türkiye'nin ilk Mask Müzesi'ne de Kalo Gağan, Geyik Oyunu için tasarladığı maskları bağışladığını söyledi. Yurtdışına da açılacak İzmir'deki devlet okulları, kolejler, tiyatro grupları tarafından aranan bir isim haline geldiğini vurgulayan Şenol, ürettiği kaliteli kukla ve kostümlerin yurtdışında da ilgi göreceğine inandığını dile getirdi. “Hayalim bir ihracat firması haline gelmek" diyen Arzu Şenol, yaptığı kostümlerle yurtdışına açılmayı hedeflediğini dile getirdi.

İzmir'in değil Türkiye'nin kostümcüsü olmak istediğini anlatan Şenol, "Kostümlerim Türkiye'yi sarsın ama yurtdışında da ses getirsin. Hayalimde ihracat için üretim yapmak var. Kadın istihdamına katkıda bulunmak istiyorum. Hazırladığım kostümlerin dikiş işlerini evde çalışmak isteyenlere veriyorum. Böylece dolaylı olarak kadın istihdamına katkıda bulunuyorum.

Bundan sonra kostüm işini bir rutine oturtarak daha fazla tasarım ve kuklaya yoğunlaşmak, işlerim büyüdükçe de yanımda daha fazla kadın istihdam etmek istiyorum" diye konuştu. Kostüm tasarımı konusunda sınır tanımadığını dile getiren Şenol, müşterilerin hayal ettiği tüm tasarımları hayata geçirdiğini ifade etti.