Hollanda çeyrek finalde

Hollanda, Robben ve Sneijder'in golleriyle Slovakya'yı geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- 2010 Dünya Kupası ikinci tur maçında Hollanda, Slovakya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Robben ve 84. dakikada Sneijder atarken, farkı bire indiren gol 90+3. dakikada Vittek'ten geldi.

Maça her iki takım da kontrollü başladı ve ilk 15 dakika, kalecileri zorlamayan karşılıklı cılız ataklarla geçti. Oyun aynı seyirde devam ettiği sırada Robben, ceza sahasının hemen dışından vurduğu topu köşeden ağlara gönderdi ve skordaki dengeyi 16. dakikada 1-0 Hollanda lehine bozdu. Genellikle orta sahada geçen mücadelenin ardından ilk yarı başka gol olmadan sona erdi.

İkinci yarıya her iki takım da ilk yarıdaki 11'leriyle başladı. Sakatlığı nedeniyle grup maçlarında oynayamayan, bu maçta ilk 11'de sahaya çıkan Robben'in varlığını hissettirdiği dakikalarda Hollanda bir kez daha gole yaklaşan taraf oldu. 50. dakikada Robben'in çaprazdan penaltı noktası civarına indirdiği topu Mathijsen düzgün bir vuruşla kaleye gönderdi, ancak Slovak kaleci Mucha mükemmel bir kurtarış yaparak topun ağlara gitmesini engelledi.

Slovakya, beraberlik golüne 67. dakikada iki kez çok yaklaştı. Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch ve Ankaragücü'nde oynayan Vittek, Slovakya'nın peşpeşe düzenlediği iki farklı hücumda iki sert şutla kaleyi yokladı, ancak Hollandalı kaleci Stekelenburg yaptığı kurtarışlarla gole izin vermedi.

Hollanda'nın farkı ikiye çıkartan golü 84. dakikada Sneijder'in ayağından geldi. Maçın son golünü ise Slovakya'dan Vittek, 90+3. dakikada attı. Hollandalı kaleci Stekelenburg'un, Jakubko'yu ceza sahası içinde düşürmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Vittek, farkın bire inmesini sağladı, ancak hakem Undiano, golün ardından santra yapılmasına izin vermedi ve maç 2-1 Hollanda lehine sonuçlandı.

İlk 11'ler

Hollanda: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt, Mark van Bommel, Wesley Sneijder (Dk. 90 İbrahim Afellay), Nigel de Jong, Arjen Robben (Dk. 71 Eljero Elia), Robin van Persie (Dk. 80 Klaas Jan Huntelaar)

Slovakya: Jan Mucha, Peter Pekarik, Martin Skrtel, Jan Durica, Radoslav Zabavnik (Dk. 87 Martin Jakubko), Vladimir Weiss, Miroslav Stoch, Marek Hamsik (Dk. 87 Marek Sapara), Robert Vittek, Juraj Kucka, Erik Jendrisek (Dk. 71 Kamil Kopunek)

Sarı kartlar: Dk. 31 Robben, Dk. 90+3 Stekelenburg (Hollanda), Dk. 40 Kucka, Dk.73 Kopunek, Dk. 84 Skrtel (Slovakya)

Bu konularda ilginizi çekebilir