HP, büyük veriden verimli yararlandırıyor

HP AppSystem Microsoft SQL Server 2012 Paralel Veri Ambarı platformu, kurumların iş zekası analizinde Büyük Veriyi en iyi şekilde kullanmasını sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - HP, kurumların büyük veriden bilgi edinme konusundaki zorlukları aşmaları için geliştirilen gelecek kuşak veri ambarı platformunu duyurdu. HP’nin gelişmiş büyük veri analiz çözümünden yararlanan kurumlar, eldeki bilgiyle en doğru kararları alarak maliyetleri azaltıyor ve iş geliştirmeyi hızlandırıyor.
Önceki veri ambarı sistemlerine göre her ölçekten ham veri için anlamlı bilgiler sunan HP AppSystem Microsoft SQL Server 2012 Paralel Veri Ambarı, bu süreçte arama sorgusu performansını 100 kata kadar artırıyor, tarama sürecini yüzde 30 hızlandırıyor ve 7x24 iş sürekliliği sağlıyor. HP tarafından çok büyük ölçekli verileri işlemek üzere tasarlanan platform, karar verme süreçlerini iş faaliyetlerine entegre ederek kurumlarda birden fazla kullanıcıyı destekliyor.
HP Türkiye İş Kritik Sistemleri Ülke Müdürü Hande Baykan, konuyla ilgili açıklamasında HP’nin yeni veri ambarı platformu hakkında bilgi verdi: “Kurumlar farklı bilgi türleri ve kaynaklarını tutarlı bir bilgi yönetimi altyapısına entegre etmenin önemini kavramış bulunuyor. Bu yaklaşım, kurumların, iş süreçlerinde gelir artışı, maliyet tasarrufu veya yeni iş modelleri gibi katma değerli sonuçlar almasını sağlıyor.  HP AppSystem Paralel Veri Ambarı, büyük miktarda veriyi özetleyip dönüştürüyor ve farklı departmanlardaki siloları veri ambarları halinde konsolide ediyor. Bu şekilde elde edilen bilgiden yararlanan kurumlar etkili kararlar alabiliyor ve veriyi daha verimli kullanarak rekabet gücü kazanıyor.”
HP AppSystem Microsoft SQL Server 2012 Paralel Veri Ambarı, karmaşık sorguları işlemek ve tutarlı sonuçlar sunmakta benzersiz bir performans sergiliyor. Microsoft Excel gibi iyi bilinen iş zekası araçlarına doğal destek sağlama gibi kullanışlı özellikler, kullanıcıların yapısal ve yapısal olmayan verileri anlamlandırmasına imkan veriyor. Bu da ürün satışları, müşteri trendleri, üretim ve faaliyetlerde verimlilik gibi temel iş metriklerinin kapsamlı olarak görüntülenmesine izin veriyor.
Ortaklaşa yürütülen testlerle önceden hazırlanmış olarak sunulan HP AppSystem Paralel Veri Ambarı, hızlı ve kolay bir kurulumla katma değer elde etmeyi hızlandırıyor. HP ProLiant sunucular ile düşük maliyetli depolama sistemleri gibi sektörde bilinen endüstri standardı bileşenler ve yönetim platformlarına dayanan yeni çözüm, pazarda terabayt başına en düşük fiyattan sunuluyor. Veri merkezinde daha az yer kaplayan sistem aynı zamanda ısınmayı ve soğutma ihtiyacını azaltıyor. HP’nin uzaktan yönetim ve izleme özellikleri ise yönetim süresini kısaltarak maliyetleri düşürüyor.
Kurumlar için 7x24 iş sürekliliği sağlayan HP AppSystem Paralel Veri Ambarı, iş kritik ihtiyaçlara göre ölçeklenebiliyor. Modüler tasarımı, çok büyük ölçekli paralel işlem motoru ve “paylaşımlı olmayan” mimarisi ile bu çözüm, birkaç terabaytlık iş yükünden altı petabayta kadar doğrusal olarak ölçeklenebiliyor.
HP AppSystem Paralel Veri Ambarı için gereken teknik destek hizmetleri ise HP ve Microsoft’un yaptığı işbirliği anlaşmasıyla, kurumlara tek irtibat noktasından sağlanıyor. Bu da kullanıcıların hizmet aksamasını önlemesini, riskleri azaltmasını, iş sürekliliğini artırmasını ve hizmet düzeyi anlaşmalarının şartlarını yerine getirmesini kolaylaştırıyor. HP’nin 48 bin meslek profesyonelini aşan teknik destek kadrosunda 12 bin Microsoft Sertifikalı uzman hizmet veriyor. Bu da dünyanın en büyük ve en tecrübeli danışmanlık kadrolarından birini oluşturuyor.