HP ProLiant Sunucuları'nın büyük başarısı

Sektörün en güçlü işlemcileriyle donatılan HP ProLiant Gen8 sunucular, şirketlerde performansı artırarak, kurumsal veri merkezlerinin global TOP500 Süper Bilgisayar Listesi’ne girmesini sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL — HP ProLiant Generation 8 (Gen8) portföyü, bügüne kadar üretilen en güçlü işlemcilerle yenilendi. HP’nin gelişmiş ProLiant Gen 8 çözümleri, dünyanın önde gelen akademik kurumları, kamu ve özel sektör kuruluşlarında performansı artırarak bilimsel araştırmayı hızlandırıyor.
Kurumsal veri merkezlerini Dünyanın En Hızlı ilk 500 Süper Bilgisayarı Listesi’ne sokan HP ProLiant Gen8 sunucular, şirketlerde iş süreçlerini hızlandırıp rekabet gücünü artırmanın yanı sıra, bilimsel araştırmalara da hız katarak üniversiteler ile araştırma kurumlarında yüksek performans sağlıyor.
Sistem modelleme, hava durumu simülasyonları, petrol araştırmaları veya genetik araştırmalar gibi çok sayıda karmaşık matematik işlemi gerektiren alanlarda, bilim adamları süper bilgisayarların yardımına başvuruyor. Ancak, eski mimarilere dayanan yüksek performanslı veri merkezleri ofislerde yer kaplıyor ve yüksek miktarda enerji tüketiyor.
Yeni HP ProLiant SL270s Gen 8, sunucular yüksek yoğunluklu işlemcileriyle HP ProActive Insight Mimarisine dayalı zeki yönetim özellikleri, veri merkezlerinde otomasyon düzeyini artırıyor ve sistemleri optimize ederek hızlandırıyor. Bu da kullanıcılara benzersiz bir yüksek performans sağlıyor.
Zeki yönetim ve artırılmış işlemci yoğunluğu performansı artırıyor
HP 3-D Sensör Denizi teknolojisinden yararlanan HP ProLiant SL270s Gen 8 sunucular; kurumların aşırı yük binen sunucuları lokasyon, enerji tüketimi, iş yükü ve sıcaklık verilerine göre saptamasına imkan veriyor. Sistem yöneticileri de bu verilerden yola çıkarak enerji verimliliğini artırıyor ve işletim maliyetlerini azaltıyor. HP Aktif Sağlık Sistemi ise, veri merkezinde sorun giderme süreçlerini otomatize ederek zaman kaybına yol açan manüel yönetim görevlerini ortadan kaldırıyor. Bu sayede, sorun analiz ve çözüm işlemleri daha kısa sürede tamamlanıyor.
Yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) için özel tasarlanan HP ProLiant SL270s Gen8 serisi, bir sunucuda maksimum sekiz Intel® Xeon Phi™ yardımcı işlemci veya sekiz NVIDIA® Kepler™ grafik işlemci birimi (GPU) destekliyor.
HP ProLiant SL270s ve SL250s Gen8 sunucular, en yeni NVIDIA Kepler GPU’ların yanı sıra Intel Xeon Phi yardımcı işlemcileri de destekleyerek kurumlara yüksek işlemci yoğunluğu talep eden işlemlerde en güçlü hızlandırıcıyı veya yardımcı işlemciyi seçme imkanı sunacak.
HP ProLiant sunucular kurumların TOP500 Listesi’ne girmesini sağlıyor
Georgia Tech ve Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı Keeneland Proje Direktörü Dr. Jeffrey Vetter, HP’nin sunucu kümelerinden oluşan ve süper bilgisayar hızı sunan yüksek kapasiteli bilgi işlem portföyüyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ulusal Bilim Vakfı’nın Ekstrem Bilimsel İnceleme ve Mühendislik Araştırmaları programı XSEDE kapsamındaki en güçlü GPU süper bilgisayarı Keeneland, bilim adamlarımıza, gelişmiş araştırma uygulamaları için gereken yüksek performanslı bilgi işlem kaynaklarını sağlıyor. HP ProLiant SL250s Gen8 sunucular, NVIDIA GPU’larla birlikte, araştırmacılarımızın farklı bilim dallarında çığır açacak gelişmelere imza atması için gereken maksimum işlem performansını sunuyor.”    
HP ProLiant sunucuları seçerek “Dünyanın En Hızlı İlk 500 Süper Bilgisayarı 2012” Listesi’ne giren veri merkezleri şöyle sıralanıyor:
Georgia Tech/Oak Ridge National Labs Keeneland Sistemi, TOP500 listesinde 74. sırada: 264 HP ProLiant SL250s Gen8 sunucu ve saniyede maksimum 615 Teraflop veri işleme kapasitesi.  
İsveç Ulusal Süper Bilgisayar Merkezi Triolith Sistemi, TOP500 listesinde 82. sırada: İsveç Ulusal Bilgisayar Altyapısı (SNIC) tarafından finanse edilen sistemde 1200 HP ProLiant SL230s Gen8 sunucu bulunuyor. 338 Teraflop maksimum veri işleme kapasitesi.
Finlandiya Science Ltd. BT Merkezi CSC, HP ProLiant SL230 Gen8 sunucularla TOP500 listesinde 167. sırada: Sistemin en büyük özelliği, hem Finlandiya hem de Avrupa’nın en uygun maliyetli veri merkezi olması. Yeni  Kajaani Veri Merkezi ise, Enerji Kullanım Verimliliği (PUE) endeksinde 1,15 puanla, enerji tüketimi açısından dünyanın en çevre dostu bilgisayar sistemlerinden biri.
 
 
ornek2-003.gif