HP ve Microsoft bulut bilişimde işbirliğine gitti

Anlaşma ile şirketlerin bulut bilişim altyapısına geçmeleri kolaylaştırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - HP ve Microsoft, şirketlerin bulut bilişimi altyapısına geçmelerini kolaylaştıracak işbirliğine gitti.

HP'den yapılan yazılı açıklamada, HP ve Microsoft'un, bulut bilişim teknolojisinde kurumsal müşterilere yardımcı olmak için Microsoft Windows Azure platform uygulaması ile ilgili işbirliği yapacağı belirtilerek, iki şirketin, müşterilerin Windows Azure platformuna geçmesini kolaylaştırmak için tam kapsamlı bir donanım, yazılım, hizmet ve kaynaklandırma çözümü geliştirecekleri, müşterilerin Azure platformunu HP'nin birleşik altyapılarıyla ofiste kullanabilecekleri veya ofis dışında HP veri depolama hizmetlerinden yararlanabilecekleri kaydedildi.

Microsoft Azure platformunun, bulut bilişimden yararlanan müşterilerin uygulama modernizasyon desteği, esnek kaynak yapılandırma seçenekleri ve optimize edilmiş bir altyapı platformuna ihtiyaç duyması nedeniyle geliştirildiği kaydedilen açıklamada, HP ve Microsoft'un bu işbirliği ile iki şirketin 2010 Ocak ayında duyurduğu 250 milyon dolarlık altyapı-uygulama ortaklığını da bir adım ileriye taşıyacağı ifade edildi.

Verilen bilgiye göre, işbirliği kapsamında HP Kurumsal Hizmetlerin sunduğu veri merkezi altyapı hizmetleri Windows Azure kullanmak üzere optimize edilecek. Microsoft yıl sonuna kadar HP veri merkezleriyle çalışmak üzere sınırlı sayıda Windows Azure platformu üretmeyi planlıyor. HP Birleşik Altyapıları, Microsoft Azure platformu ile HP ağ sistemlerini, ProLiant sunucularını ve performans açısından optimize edilen veri merkezlerini çalıştıracak.

Bu konularda ilginizi çekebilir