HP'den 60 milyon dolarlık yatırım

HP Başkan Yardımcısı Eric Cador, "Güçlü bir şekilde girdiğimiz küresel krizden Türkiye ile güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Hewlett-Packard (HP) Şirketinin üretim ortağı Foxconn Şirketi ile birlikte Türkiye'ye yapacağı 60 milyon dolarlık bilgisayar üretimi yatırımı, Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, HP'nin Türkiye'deki bu yatırımının mevcut küresel kriz ortamında önemli bir adım olduğunu söyledi.

HP Başkan Yardımcısı Eric Cador, "Güçlü bir şekilde girdiğimiz küresel krizden Türkiye ile güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyoruz" dedi.

Cador, 2010 yılı başında üretime geçecek olan tesiste ayda 200 bin adet masa üstü bilgisayar üretilerek pazarlanmasının amaçlandığını kaydetti.

"Türkiye, her dönem yatırımcıların tercihi"

Korkmaz, coğrafi konumu, insan kaynakları, modern sanayi ve hizmetler alt yapısı olan Türkiye gibi bir ülkenin her dönem yatırımcıların tercihi olacağını söyledi.

"Dünyayı etkisi altına alan krize paralel olarak, global yatırım hareketlerini azaltacak olsa da, bu dönemde stratejik adım atan şirketler, 1-2 sene sonra, kriz çıkışında, önde giden şirketler olacaklardır" diyen Korkmaz, "Ajans olarak bizler de bu konuya odaklanmış durumdayız. İstihdam yaratan, teknoloji geliştiren ve çevre dostu yatırımların peşindeyiz. Bugün açıkladığımız HP ve Foxconn yatırımı da bu özelliklere sahip, ideal bir örnek teşkil ediyor" şeklinde konuştu.

HP'nin bir bilişim teknolojisi devi olduğunu ifade eden Korkmaz, Foxconn şirketinin de, büyük bir elektronik ürünler üreticisi olduğunu bildirdi.

Korkmaz, HP ile Foxconn'un toplam cirosunun 200 milyar dolar civarında olduğuna da dikkati çekti.

Yaklaşık 9 aydan buyana, 60 milyon dolarlık bu yatırımı çekmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Korkmaz, küresel dalgalanmanın olduğu bu ortamda, yatırımlar konusunda büyük bir gayret içinde olduklarını söyledi.

"Türkiye köprü ülke"

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Kişisel Sistemler Grubundan Sorumlu HP Başkan Yardımcısı Eric Cador, Türkiye'de 20 yıldan buyana faaliyette bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye bölgenin köprü ülkesidir" dedi.

Eric Cador, yaklaşık 60 milyon ABD Doları değerindeki yatırımla birlikte, 2 bin kişiye ulaşacak istihdam fırsatı sunacak üretim tesisine ilişkin planlamaların paylaşıldığı toplantıda, "HP olarak, yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterisi olmayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa'da belirlenen pazarlar için ayda 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevk etmeyi planlamaktayız" şeklinde konuştu.

Foxconn Technology Group Başkan Yardımcısı Jim Chang ise "Planlanan tesis, Foxconn'un Çorlu bölgesindeki ilk masaüstü bilgisayar üretim tesisi olacak. Yetenekli iş gücü, stratejik konumu ve sağlanan devlet desteği, ürünleri hızlı ve rekabetçi biçimde sevk etme operasyonları için Türkiye'yi ideal bir konuma getiriyor" şeklinde konuştu.