Hrant Dink cinayetinde bir tutuklama daha

Adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden eski Jandarma Astsubay Emre Cingöz tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden eski Jandarma Astsubay Emre Cingöz'ün de tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında bulunan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şubesinde çalışan 5 jandarma görevlisi, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. 

Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alınan jandarma astsubaylar Emre Cingöz, Mustafa Küçük ve Mikdat Özbek ile eski uzman çavuşlar Rahmi Özer ile Musa Yıldırım, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve kasten öldürme" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Şüphelileri sorgulayan nöbetçi hakimlik, zanlılardan Emre Cingöz'ün, Hrant Dink cinayetinin olduğu 19 Ocak 2007'de olay yerinde olduğu gerekçesiyle, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, FETÖ / PDY örgütüne üye olmak ve kasten adam öldürme suçuna iştirak" suçlarından, mevcut delil durumu göz önüne alınarak tutuklanmasına hükmetti.

Nöbetçi hakimlik, diğer şüpheliler Mustafa Küçük, Mikdat Özbek, Rahmi Özer ve Musa Yıldırım'ı ise, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "evine en yakın güvenlik birimine haftada bir imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanması şartıyla serbest bıraktı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında daha önce İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli astsubay Abdullah Dinç, eski uzman çavuş Yavuz Bozca ve Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli Ergün Yorulmaz, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, FETÖ/ PDY'ye üye olmak ve kasten adam öldürme suçuna iştirak etme" suçlarından tutuklanmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında gazeteci Ercan Gün'ün de bulunduğu 22 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.