Hrant Dink için 8'inci kez yürüdüler

19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos gazetesinin yayın yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 8. yılında, Taksim'den Agos gazetesi binasına yapılan bir yürüyüşle anıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin 8. yıldönümünde anıldı. Dün mezarı başında yapılan anmanın ardından, bugün 13.00’te Taksim’den başlayarak Agos gazetesinin önüne, Dink’in katledildiği noktaya kadar süren bir yürüyüş yapıldı. 

Taksim'de sabah saatlerinden itibaren güvenlik önlemleri alınmaya başlandığı görülürken bölgede trafik de kontrollü olarak verildi. Saat 12.00'den itibaren Halaskargazi Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi, Şafak Sokak ile bu yollara çıkan diğer cadde ve sokaklardan kontrollü geçiş sağlandı. Halaskargazi Caddesi ise trafiğe kapatıldı. 

19 Ocak 2007’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink’in Balıklı Ermeni Mezarlığı’ndaki kabri başında dün düzenlenen anmaya da eşi Rakel Dink, Dink ailesi bireyleri ve çok sayıda vatandaş katılmış, törende Dink’in kabrine çiçekler bırakılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir