HSYK görüşmelerinde yumruklar konuştu

HSYK'nın yapısında değişikliğin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri yumruk yumruğa kavga etti. Yüzüne yumruk gelen CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün burnundan kan geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısındaki değişikliğin görüşüldüğü Genel Kurul’da AKP ve CHP'li vekiller arasında tekme ve yumruklar konuştu.

Gergin bir havada geçen HSYK görüşmeleri CHP'li Tezcan'ın konuşmasından sonra kürsüyü terk etmemesiyle tavan yaptı. AK Partili vekiller Tezcan'ın kürsüden indirmek için ikna etmeye çalıştığı sırada, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik CHP'li Tezcan'a arkadan saldırdı. Durumu gören CHP'li vekiller ise AK Partili vekillerin üzerine yürüdü. Yaşanan kargaşada karşılıklı tekme ve yumruklar atıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan “Diktatör lafından rahatsız olmayın. Uygulamaların tamamı Başbakan’ın diktatörlük sevdası içinde olduğunu gösteriyor. Bu teklif kanunlaştığında evlatlarınızın saadet zincirini kıran savcıların hiçbiri görevde kalmayacak. Buna isyan ediyoruz” dedi. Süresinin bitmesi üzerine kürsüyü terk etmeyen Tezcan, mikrofonu kapatılmasına karşın konuşmasını sürdürdü. 

Başkanvekili Sadık Yakut da oylattığı önergenin reddedilmesinin ardından gerilimin yükselmesi üzerine ara verdi. 

AK Partili İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yanına gittiği Tezcan’la konuşarak kürsüyü terk etmesi için ikna etmeye çalışırken yaklaşık 10 AK Parti milletvekili de kürsü önünde toplandı. Bu sırada Başkanlık Divanı’ndan inen AK Partili Katip Üye, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Tezcan’a arkasından sarıldı ve savurarak kürsüden uzaklaştırdı. Tezcan dengesini kaybederken yerlerinden fırlayan CHP’liler de arbedeye girdi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Bayram Özçelik’in boynunu iki eliyle kavrayarak kürsünün önündeki merdivenlere çekti. Bu kez kürsü arkasındaki merdivenlerde toplanan milletvekilleri merdivenlere yığıldı. Arbedede milletvekilleri birbirini tekmelerken, yumruklar da savuruldu. Arbede hükümet sıralarına kadar uzanınca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da kavganın ortasında kaldı. 

Atalay, Tezcan’ı yumruklardan koruyarak kavgadan uzaklaştırmaya çalıştı. Yüzüne yumruk gelen CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün burnundan kan geldi. CHP’liler Köktürk’ü hemen salondan uzaklaştırıp revire götürdü. Revirde ilk müdahaleyi yapan doktor, burnunun kırılmadığını belirterek Köktürk’ü hastaneye sevketti. Köktürk’ün tedavisine Güven Hastanesi’nde devam edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir