HSYK Kanun Tasarısı alt komisyonda

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, müzakerelerin ardından, tasarının alt komisyona sevk edildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Adalet Komisyonu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanunu Tasarısı'nı alt komisyona sevk etti.

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, müzakerelerin ardından, tasarının alt komisyona sevk edildiğini açıkladı.

Milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ''Yürürlükten kaldırılan anayasanın 159. maddesindeki HSYK ile şu andaki HSYK kıyaslandığında Adalet Bakanlığının, bakanın yetkilerini bir gıdım artıran bir düzenleme varsa, ben şu anda bu görevi bırakmaya hazırım. Bakanın, müsteşarın yetkilerini ayrı ayrı koyun, tartın, eski düzenleme, yeni düzenleme... Vicdanı, izanı olanlar için o tabloyu ortaya koymakta yarar var'' dedi.

 HSYK üyeliğine aday olanlara, ''otomobil, gelecek vaat edildiğinin'' söylendiğini ifade eden Ergin, ''Bundan önce görev yapan HSYK üyeleri hangi imkanlara sahipse yeni üyeler de sahip olacak. Onlar bisikletle görevlerine gidip gelmiyorlardı, araç, şoför tahsis edilmişti. Hangi şartlarda çalışıyorsa, o şekilde çalışmalar devam ediyor'' görüşünü dile getirdi

Ergin, referandumda sandığa giden vatandaşın yüzde 80-90'ının neye oy vermediğini bilmediğine yönelik açıklamalara, ''Yüzde 80-90'i bilmeden oy verdiyse, yüzde 42 hayır verenler de bilmeden oy verdi o zaman. Bu, Türk halkına yapılacak en büyük yanlıştır'' karşılığını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir