Hububatçılar pazarı büyütmek istiyor

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Altunkaya, "Tanıtım, markalaşma ve ülke bazlı ilişkileri geliştirerek pazarı büyütmeye çalışacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında düzenlenen yönetim kurulu toplantısında, yılın ilk ayındaki hububat ve bakliyat ihracatının 195 milyon dolar olduğunu söyledi. 

Ortadoğu ülkelerinin, dış satımda ilk sırada yer aldığını vurgulayan Altunkaya, 2015'te ihracatı daha da artırmayı hedeflediklerini belirtti. 

Katma değeri yüksek ürünlerin önemine işaret eden Altunkaya, şöyle konuştu: 

"Ar-ge ve inovasyonla ürünlerimizin gelişmesine öncelik vereceğiz. Tanıtım, markalaşma ve ülke bazlı ilişkileri geliştirerek pazarı büyütmeye çalışacağız. Önümüzde 8-12 Şubat'ta Dubai'de gerçekleştirilecek 'Dubai Gulfood 2015 Fuarı' var. Bu fuara çok büyük önem veriyoruz. Bunun yanında birliğimiz bünyesinde faaliyet gösteren Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu bu organizasyonda ürünlerimizin tanıtımını yapacak." 

Altunkaya, Ekonomi Bakanlığının, "Yurtdışı Birim, Marka ve Tanıtım Desteği Tebliği"nde yaptığı değişikle farklı ülkelerde açılacak "Türkiye Ticaret Merkezleri"ni destek kapsamına aldığını anımsattı.  

Söz konusu değişikliğin sektör ve ihracatçılar adına büyük önem taşıdığına dikkati çeken Altunkaya, "Bu merkezler aracılığıyla, farklı ülkelerde altyapı sorunu yaşayan ihracatçıların sorunları bir nebze olsun çözüme kavuşacak. Bu nedenle, sektörümüz adına önem arz eden Türk Ticaret Merkezi kurulabilecek şehir ve ülkelerin tespit edilebilmesine yönelik bir çalıştay düzenleyeceğiz" dedi. 

Altunkaya, dünya pazarlarında aktör olmanın yolunun marka ve tanıtımdan geçtiğini dile getirdi. 

Dünya markası olmayı başaran firmaların pazardaki etkin rolünün herkes tarafından bilindiğini anlatan Altunkaya, "Anadolu'nun bereketli topraklarında üretilen ürünlerin hak ettiği fiyatla pazarlanmasında markalaşma ve tanıtım büyük rol oynamaktadır. Dolayısıyla bu yıl üreticilerimizin markalaşmaya ayrı bir önem vereceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir