”Hükümet, Deniz Fenerine ilişkin delilleri karartıyor”

CHP'li Kart TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Deniz Feneri e.V sürecinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, hükümetin, Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmada delilleri kararttığını iddia etti.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Deniz Feneri e.V sürecinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Kart, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de "diğer Adalet bakanları gibi süreci kamufle etme, karartma, ihmal ya da benzeri yöntemlerle delillere müdahale edilmesine zemin hazırlama ve olayı zamana yayma gayreti içinde olduğunu" iddia etti.

Kart, eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, Aralık 2008'de soru önergesine verdiği yanıtta, "Almanya'da kurulu Deniz Feneri e.V. derneğinin, Türkiye'de 9 derneğe yardım yaptığını, ancak yardım yapılan derneklerin isimlerini açıklamadığını" belirtti. Sadullah Ergin'in ise aynı konuya ilişkin 11 Haziran 2009 tarihinde verdiği yanıtta, "Deniz Feneri e.V'nin, Türkiye'de yardımda bulunduğu dernek sayısının sehven 9 olarak bildirildiğini, yardım yapılan dernek sayısının 3, federasyon sayısının ise 1 olduğunu" belirttiğini ifade eden Kart, yardım yapılan dernek sayısının neden önce 9 olarak bildirildiğini, sonra 4 olarak düzeltildiğini, hatanın nereden kaynaklandığını sordu.

MASAK'ın yaptığı çalışmada mesafe alınamadığını ileri süren Kart, hükümeti, İçişleri Bakanlığı kayıtları ile MASAK çalışmalarına müdahale etmekle ve delilleri karartmakla suçladı.