Huzur operasyonunda aranan 19 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta yapılan "Huzur Arefe Operasyonu"nda çeşitli suçlardan aranan 19 kişi yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Kahramanmaraş Havaalanı da dahil, ildeki 25 ayrı noktada, 49 ekip, 202 polisle "Huzur Arefe Operasyonu"yapıldı. Düzenlenen operasyonla çeşitli suçlardan aranan 19 kişi yakalandı.

Kimlik kontrolü yapan ekipler, vatandaşları hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık konusunda da uyardı. Ekipler, özelikle kadınları yoğunluk nedeniyle meydana gelebilecek kapkaç ve hırsızlık olaylarına karşı uyararak çantalarını kapatıp ön tarafta taşımalarını söyledi.

Motosiklette otomobil plakası

Operasyonda park halindeki araçları da kontrol eden ekipler,bir motosiklette inceleme yaptı. İncelemede, plakanın lüks bir otomobile ait olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine şasi numarasından yapılan incelemede de motosikletin tescilinin olmadığı belirlendi.

Operasyonda ayrıca çeşitli suçlardan aranan ve haklarında yakalama karı olan 19 kişi de yakalandı. Şüpheliler, gerekli işlemler yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kavşaklar, kaldırım, cami ve alışveriş merkezleri önlerinde dilencilik yapan 43 dilencinin de yakalandığı denetimde, 22 kişiye Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası uygulandı.