Hyundai, 'i-flow'u dünyaya tanıtacak

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Hyundai'nin 7 adet çevre dostu otomobil dünya lansmanını gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KOCAELİ - Hyundai, 4-14 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda dizel-elektrikli hibrid konsept aracı "i-flow" ile birlikte toplam 7 adet çevre dostu otomobilinin dünya lansmanını gerçekleştirecek.
Hyundai'den yapılan yazılı açıklamaya göre, i-flow'a hidrojen ile çalışan yeni nesil SUV modeli ix35 FCEV ve Hyundai'nin Blue Drive ismini taşıyan ve karbondioksit salınımını 100 gram/km'nin altına indiren seri üretime hazır i10 blue, i20 blue, i30 blue, i30cw blue ve ix35 blue modelleri eşlik edecek.
Hyundai'nin yakın gelecekte pazara sunacağı D-segmenti modelinin habercisi olan i-flow, şık ve zarif çizgilerinin yanı sıra üstün aerodinamisiyle de dikkati çekiyor.
Hyundai'nin doğadan esinlenerek yaratılan yeni tasarım anlayışı doğrultusunda hazırlanan i-flow, 0,25 gibi oldukça düşük olan sürtünme katsayısı ile karbondioksit salınımını 85 gr/km değerine indirirken 100 km'de sadece 3 litre yakıt tüketimi sunuyor.
Hibrid araçlarının gelişimine 1995 yılında, hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli araçlarının (FCEV) hazırlanmasına da 2003 yılında Tucson FCEV ile başlayan Hyundai, bu teknolojinin artık seri üretime çok yakın olduğunu ispatlamak için ix35 FCEV'nin dünya lansmanını Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştiriyor.
Hyundai'nin Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileyeceği yenilikler arasında gittikçe gelişen çevre dostu Blue Drive programının en yeni 5 otomobili olan i10 blue, i20 blue, i30 blue, i30cw blue, ve ix35 blue da bulunuyor.
Stop-Start sistemi, düşük yuvarlanma dirençli lastikler ve modifiye edilmiş aerodinami gibi özelliklerin yanı sıra i10, i20, i30 ve i30 blue modellerinin karbondioksit salınım değerleri de 100 gr/km'nin altında bulunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir