Hyundai 140 bin aracını geri çağırıyor

Hyundai, imalat hatasının sürücülerin direksiyon kontrolünü kaybetmelerine yol açabileceği gerekçesiyle ABD'deki Sonata'larını geri çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - Otomotiv şirketi Hyundai, ABD'de 139 bin 500 Sonata otomobili, imalat hatasının sürücülerin direksiyon kontrolünü kaybetmelerine yol açabileceği gerekçesiyle geri çağırıyor.

ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenliği İdaresinin (NHTSA) internet sitesinde yer alan açıklamasında, geri çağrılan Sonata model otomobillerin 11 Aralık 2009 ve 10 Eylül arasında üretilenler olduğu bildirildi.

Açıklamada, bazı otomobillerdeki direksiyon milinin yeteri kadar gergin olmadığı ya da uygun biçimde montajının yapılmadığı, bu yüzden direksiyon simidinin milden ayrılabileceği ya da sürücünün aracın kontrolünü yitirebileceği belirtildi.

Güney Koreli Hyundai, Sonata otomobillerin geri çağrılmasının bir önlem amacı taşıdığını, bu araçla ilgili herhangi bir kaza kaydı olmadığını açıkladı.

ABD hükümeti, geçen ay bu otomobille ilgili muhtemel direksiyon sorunlarına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Japon otomotiv şirketi Toyota'nın, geçen yıl gaz pedalı ve paspas sorunu yüzünden 8 milyon kadar aracını geri çağırmasından sonra diğer otomotiv üreticileri de güvenlik ve kalite kontrollerini artırmaya başlamıştı.

Hyundai, Şubat ayında bazı müşterilerin ön kapı kilidi şikayeti üzerine çoğu Güney Kore'de satılan 47 bin kadar Sonata otomobili geri çağırmıştı.

Bu ay başında Hyundai'nin ortağı Kia, hatalı elektrik tesisatı döşemesi nedeniyle küresel çapta 100 binden fazla aracın geri çağrılması üzerine şirketin başkan yardımcısı Chung Sung-eun'un istifa ettiğini açıklamıştı. Hyundai ve Kia, dünyanın beşinci büyük otomotiv şirketi konumunda bulunuyor.

Hyundai'nin ABD'deki satışları bu yıl şimdiye kadar yüzde 17 oranında arttı.

Sonata, ABD piyasasında Hyundai'nin en fazla satan modeli. Sonata, satışlarının yüzde 35'ini ABD piyasasında yapıyor.

Sonata, geçen ay satışlarını ikiye katlayarak 21 bin 399'a çıkardı.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir