Hyundai ix20'yi Paris'te tanıtacak

Hyundai ix20, ix35'ten sonra yeni 'akıcı' tasarım dilini taşıyan ikinci Avrupalı model olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Hyundai yeni nesil MPV (Multi Purpose Vehicle – Çok Amaçlı Araç) modelini, 2 Ekim'de kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı'nda dünyaya tanıtacak.

Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, "ix20" ismiyle tanıtılacak yeni otomobilin, segmentinin "kutu" formlu tasarım alışkanlığından uzaklaşarak Hyundai'nin modern ve yenilikçi tasarım anlayışı doğrultusunda daha dinamik ve sportif bir görünümle otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacağı ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Hyundai'nin Rüsselsheim Almanya'daki Ar-Ge Merkezi'nde dizayn edilip geliştirilen ix20, Hyundai'nin ix35'ten sonra yeni 'akıcı' tasarım dilini taşıyan ikinci Avrupalı modeli olacak. Hyundai'nin çok yönlü kullanıma hitap eden araçları için kullandığı 'ix' serisinin yeni modeli olan ix20, crossover araçların farklı beklentilere cevap veren kullanışlılığını fonksiyonellik, dinamizm ve sürüş keyfiyle bir arada sunuyor. Hyundai ix20, yılın son çeyreğinde Avrupa ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunulacak.

Hyundai'nin geniş ürün yelpazesini tanıtmak amacıyla daha büyük bir alanla yer alacağı Paris'te dünya tanıtımını yapacağı bir diğer model ise makyajlı i10 olacak. Türkiye'de A-segmentinin en çok satılan modeli olan i10'un yeni versiyonunda güncellenen tasarım ve özelliklerin yanında yeni 1.0 litre hacimli motor da çevreye gösterdiği saygıyla dikkati çekiyor."

Açıklamada, Hyundai'nin Paris Otomobil Fuarı'ndaki standında "Blue Drive" isimli çevre dostu programındaki yenilikler ve gelişimlere de yer verileceği kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir