IC İçtaş, 253 milyon dolar HES kredisi aldı

Bağıştaş Barajı ve Hidroelektrik Santrali için Yapı Kredi ve VakıfBank'ın yer aldığı konsorsiyum ile 253 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - IC Yatırım Holding'in yan kuruluşu IC İçtaş, Erzincan Karasu Nehri üzerinde inşası devam eden Bağıştaş Barajı ve Hidroelektrik Santrali için Yapı Kredi ve VakıfBank'ın yer aldığı konsorsiyum ile 253 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Kredi anlaşması, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan ve Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Faik Açıkalın'ın katıldığı törenle imzalandı.

İbrahim Çeçen, törende yaptığı konuşmada, 30 ay içerisinde bu barajı bitirip ülke ekonomisine kazandırmayı hedeflediklerini ifade ederek, VakıfBank ve Yapı Kredi yetkililerine, kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Çeçen, 1998 yılında faaliyete geçen İçtaş Enerji'nin grupta büyük projelere imza attığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"17 tane hidroelektrik santral projemiz var. Bugüne kadar 4 tanesi bitti, 6 tanesi inşaat halinde. 7 tanesi için de proje çalışmalarımız ve diğer formalite çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca 100 megavatlık bir rüzgar enerjisi, 600 megavatlık da bir termik santral projemiz var. Onların da çalışmaları devam ediyor. 17 tane HES projesi bittiğinde 1 milyar 800 milyon kilovatsaat elektrik üretmiş olacağız. 4,5 milyar kilovatsaati termik santralden, 300 milyon kilovatsaat de rüzgar enerjisinden elde edeceğiz. Yani toplamda yaklaşık 6 milyar kilovatsaat....

Hidroelektrik enerji santralleri alanında grubumuz yatırımları büyüyerek devam etmektedir. Grubumuzun bu alandaki yatırımları toplamda 1 milyar 140 milyon dolar mertebesine ulaşacak ve toplamda 1 milyar 800 milyon kilovatsaatlik yıllık üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflemekteyiz. Bütün bu projelerimizi 2014 sonuna kadar bitirmeyi öngörüyoruz."

Çeçen, projelerinin yapım bedelinin 2 milyar 100 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Verilen bilgiye göre, yatırım tutarı 338 milyon doları bulması beklenen proje için Yapı Kredi ve VakıfBank, 3,5 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 13 yıl vadeli proje finansman kredisi sağladı. Proje tamamlandığında yılda yaklaşık 500 milyon kilovatsaat enerji üretecek. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir