İç ve Kuzey kesimlerde kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Türkiye'nin iç, kuzey ve batı kesimlerinde bugün için aralıklarla sürecek kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji, kuzey, iç ve batı kesimlerinde bugün öğle sonrası kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Göller yöresi (Isparta, Burdur), Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu, Karabük, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Ankara çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Göller yöresi (Isparta, Burdur), Afyonkarahisar, Kütahya, Bolu, Karabük, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Ankara çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, dolu, yıldırım düşmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir