İÇDAŞ turizme enerji satacak

İÇDAŞ, TÜROFED'e bağlı otellere çok özel ve uygun koşullarda enerji desteği sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile özel sektör elektrik üreticilerinden İÇDAŞ arasında protokol imzalandı.

TÜROFED ve İÇDAŞ adına yapılan yapılan ortak yazılı açıklamada, imzalanan protokol çerçevesinde, İÇDAŞ Enerji AŞ'nin TÜROFED'e bağlı otellere çok özel ve uygun koşullarda enerji desteği sağlayacağı belirtildi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, imzalanan protokole ilişkin açıklamasında, turizm sektörü adına ciddi bir anlaşmaya imza attıkları için büyük memnunluk duyduğunu belirtti. Barut açıklamasında, "Enerji, oteller için çok önemli bir maliyet kalemidir. TÜROFED bu protokol ile üyelerinin menfaatlerini koruma konusundaki çabalarını daha da geliştirerek sürdürmektedir. Sağlanan bu olanakla enerji maliyetleri konusunda yaşadığımız sorunların bir nebze hafifleyeceğine inanıyoruz" görüşüne yer verdi. 

İÇDAŞ Enerji AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Naci Aslan da, imzalanan protokolle turizm işletmelerinin hizmetlerini daha ucuz ve kaliteli bir şekilde devam ettirebilmeleri açısından önemli olduğunu ifade etti. Aslan da açıklamasında şunları kaydetti:

"Bizim bir nevi sanayi olarak gördüğümüz turizm tesislerinin kullanacağı enerjiyi İÇDAŞ güvencesiyle sunuyoruz. Halen Türkiye genelinde büyük ve küçük ölçekli birçok turizm tesisine sunduğumuz bu hizmeti, TüROFED çatısı ile genişletmek ve kısa sürede Türkiye'deki tüm turizm yatırımcılarına ulaştırmak istiyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir