İddialar yalan

Şimşek, Wikileaks belgelerinde yer alan, Londra’da buluştuğu yatırımcılara Doğan Grubu hisselerini satmalarını söylediği iddialarını yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Wikileaks belgeleriyle tarafına itham edilen unsurların tamamen gerçek dışı ve yalan olduğunu açıkladı.

Wikileaks sitesinde yer alan bir belgede, Bakan Mehmet Şimşek’in Londra’da buluştuğu yatırımcılara Doğan Grubu hisselerini satmalarını söylediği öne sürülmüştü.

 

"Erdoğan'ın İsviçre'de 8 ayrı hesabı var"

 

Wikileaks belgesinde Bakan Şimşek’in buna gerekçe olarak ise, yakın zamanda Doğan Grubu’nun varlığını sürdürmeyeceğini söylediği iddia edilmişti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı yazılı açıklamada Wikileaks belgeleriyle tarafına itham edilen unsurların tamamen gerçek dışı ve yalan olduğunu vurguladı.

Kesinlikle yurt dışında yabancı yatırımcılarla bu kapsamda herhangi bir görüşmesinin söz konusu olmadığını belirten Bakan Şimşek, raporda yer alan bilgi ve yorumların gerçek dışı ve uydurma olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, bunun raporda yer alan “Ticaret Bakanı” ifadesinden de anlaşıldığını dile getirerek, “O dönemde ‘Ticaret Bakanı’ değil, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütüyordum. Dolayısıyla çeşitli medya kuruluşlarından asılsız unsurlarla derlenerek bu belgeye giren yorumlar akıl ve mantıkla bağdaşmayan hayal ürünü ifadelerdir. Şiddetle yalanlıyorum” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir