İddianameye itiraz reddedildi

Fatih Belediyesi ile ilgili hazırlanan ve mahkeme tarafından savcılığa iade edilen rüşvet ve yolsuzlukla ilgili iddianameye savcılığın yaptığı itiraz reddedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul merkezli 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında, Fatih Belediyesi'ne yönelik dosyayla ilgili 31 kişi hakkında hazırlanan ve gönderildiği mahkemece usul eksiklikleri olduğu gerekçesiyle iade edilen iddianameyle ilgili savcılığın yaptığı itirazı değerlendiren üst mahkeme, itirazı reddetti. 

Soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner'in itirazını değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, mahkemenin iade gerekçeleri ve itiraz olunan kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığından, itirazın reddine oy birliğiyle karar verdi. Böylece savcılık, iade edilen iddianamenin eksikliklerini giderek mahkemeye geri gönderecek. 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca onaylanmasının ardından, ek klasörleriyle gönderildiği İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirilmişti. 

Şüpheli olarak 31 kişinin yer aldığı iddianameyi 14 Mart'ta teslim alan mahkeme heyeti, yaptığı incelemede bazı eksiklikler tespit etti. Savcılığın iddianamede bazı eylemlere ilişkin delilleri göstermediğini ve suçlamaları tam olarak açıklamadığını belirleyen heyet, iddianamenin usul hataları nedeniyle savcılığa iadesine karar vermişti. 

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, iddianamede herhangi bir eksiklik bulunmadığı gerekçesiyle, üst mahkemeye yaptığı başvuruyla iade kararına itiraz etmişti.