IDEF 2017 kapılarını açtı

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2017 kapılarını açtı. 800 firmanın katıldığı fuar 12 Mayıs'a katar ziyaretçilerini ağırlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

İSTANBUL - Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ve TÜYAP tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde düzenlenen 13. IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı başladı. Açılışa, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ve yerli yabancı çok sayıda konuk katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, dostluğu istenen, düşmanlığından çekinilen bir ülke oldu" diyerek, son dönemde savunma sanayiinde hızlı bir gelişme sağlandığını kaydetti.

Yıldırım, TSK ihtiyaçlarını karşılamada yabancı teknoloji oranının yüzde 40'ın altına düştüğünü belirterek, "Binden fazla şirket, KOBİ, araştırma kuruluşları, üniversitelerin katılımıyla yerli ve milli savunma sanayii altyapısı oluşturulmuştur ve çalışmalar devam etmektedir. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayii firması arasına 2 firma ile katıldık, önümüzdeki yıllarda sayı artacak. Savunma sanayii 6 milyar doları bulan bir ciroya erişmiş durumdayız. İhracatımız 1.7 milyar dolara ulaştı. AR-GE'ye ayırdığımız pay artıyor" dedi.

Teröre karşı ortak mücadele çağrısı

Binali Yıldırım, küresel tehditlerin en önde gelenlerinden birinin terör olduğunu belirterek, uluslararası işbirliğinin artırılması çağırısında bulundu. Yıldırım, "Ortak hedefimiz küresel terördür. Küresel törürün bugün insanlığın başının belası olduğu bilinmelidir. Terör örgütlerine yönelik ulusların çifte standardı bırakmalıdır. İslamla ilişkilendirmek cehaletten öteye birşey değildir. Terör terördür. İnsan öldürenler alçaktır cezalandırmak gerekir. İslam adıyla bağdaştırmak insanlık alemine katkı sağlamaz. Terör örgütlerine amasız, fakatsız karşı durulmalıdır" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise konuşmasında, savunma sanayiinde Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ülkesinden birisi olmasını istediklerini kaydetti. Türkiye'nin uluslararası işbirliğine açık olduğunu belirten Işık, "Bilgi birikimimizi dostlarımızla paylaşmak istiyoruz ve paylaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, yabancı konuklarla birlikte fuar standlarını ziyaret etti.

Fuar 12 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak

IDEF 2017, 12 Mayıs günü sonuna kadar devam edecek. Fuara yerli ve yabancı 800 dolayında firma ve kuruluş katılıyor. Fuarda ilk kez Jandarma, Deniz ve Kara Kuvvetleri özel tanıtım etkinlikleri gerçekleştirecek. Fuara 50'nin üzerinde ülkeden heyet ziyareti bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir