IF'i, Nurus Pila ile 7. kez evine götürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da geniş bir coğrafyada faaliyetlerini sürdüren Nurus, 'Pila' ile kazandığı IF 2013 Ürün Tasarım Ödülü'nden sonra uluslararası başarısını Türkiye'de de Design Turkey 2012 Endüstriyel Tasarım Ödülleri'nde “İyi Tasarım” kategorisinde 'Onda' ve 'Caria' ürünleri ile kazandığı ödüllerle taçlandırdı.

Yaptığı yeni ürün yatırımlarıyla gamına pek çok yeni ürün ekleyen Nurus adına konuşan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Güran Gökyay “Retrospektif bir bakış açısıyla, insan merkezli yaklaşımımız ve modern teknolojimizle ortaya çıkardığımız yeni tasarımlarımızla ürün gamımızı neredeyse 2 katına çıkardık”
dedi.

2001'den bu yana defalarca kazandığı IF, Designpreis, Red Dot ve Good Design gibi uluslararası prestijli ödülleri, sürdürülebilirlik ve tasarım yönetimiyle Türkiye'de markalaşma sürecinde kendi sektörünün öncülerinden olan Nurus, bu sene de en yeni ürünü Pila ile IF 2013 Ürün Tasarım Ödülü'nü evine taşıdı.

Bu yıl devlet destekli markalaşma programı TURQUALITY kapsamına alınan 16 markadan biri olmaya hak kazanan Nurus, Turquality programı ile uluslararası işbirliklerini artırmaya hazırlanıyor. Nurus, Abu Dhabi'den Hindistan'a, İtalya'dan Yeni Zelanda'ya kadar birçok ülkede işbirlikleri yapmaya devam ederek, bir Türk markası olarak yenilikçi, yaratıcı ve fonksiyonel tasarımlarını uluslararası pazarda ses getiren projelerle sunmaya devam etmeyi hedefliyor.

Yalınlığı ve İşlevselliği ile Pila
Pila, pazarın talep ve beklentilerinden yola çıkarak üretilmiş yepyeni bir ürün ailesidir. Pila, yalın ayak tasarımı ve işlevsel elektrik çözümleri ile öne çıkıyor. Pila'nın kayarak açılıp kapanan masa üstü sayesinde masanın altında bulunan elektrik çözümlerine kolay ve rahat bir şekilde erişim sağlanıyor. Bu sistem, daha düzenli ve geniş bir çalışma alanı sağlamasının yanı sıra temizlik ve ofiste hava sirkülasyonu için de daha elverişli bir ortam oluşturuyor.

Masanın hem düz hem de açılı ayak alternatifleri mevcut. Kullanıcının ihtiyaç duyacağı tüm elektrifikasyon, ayakların içinden taşınarak masaüstünde kullanıcıyla buluşuyor. Ayaklarda yer alan metal iç kapağın farklı renkleri ise mekana estetik bir görüntü sağlıyor. Ayaklardaki renkli kapak alternatifi aynı zamanda akrilik veya kumaş panellerle de uyum sağlıyor.

Pila çok çeşitli bir ürün ailesi olarak tanıtıldı. Standart 2'li veya 4'lü masalar dışında kapanabilir ayaklarla ve bench'li sistem tarzında da üretilebiliyor. Bench'li sistemde yer alan alçak dolap, çift taraflı kullanım için uygun. Dolabın kapağıyla birlikte hareket eden CPU taşıyıcı da kullanıcılara bilgisayar bağlantılarına kolay erişim sağlıyor. Pila ailesinde aynı zamanda Pila Exe ve Pila Meeting ürünleri de mevcut.