İGDAŞ'ın satışı mahkemelik oldu

CHP, İGDAŞ'ın blok satışının yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP İstanbul İl Teşkilatı, İGDAŞ'ın blok satışının yürütmesinin durdurulması talebiyle İstanbul İdare Mahkemesinde dava açtı.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, bir grup partiliyle gittiği Bölge İdare Mahkemesi binasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin İGDAŞ'ın blok satışıyla ilgili aldığı karara ilişkin yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle hazırladıkları dilekçeyi İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesine sundu.

Şimşek, daha sonra yaptığı açıklamada, belediye meclisinin 14 Ekimde İGDAŞ'ın yüzde 100'ünün blok satışı için karar aldığını söyleyerek, "İstanbul'da 4,5 milyon İGDAŞ abonesi bulunuyor. Böyle çok sayıda kullanım alanı olan bir şirketin blok satış yöntemi ile elden çıkarılması tekel oluşmasına neden olacaktır" şeklinde konuştu.

Belediyelerin vatandaşları müşteri olarak görmemesi gerektiğini kaydeden Şimşek, "4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Özelleştirme Kanununa aykırı bir satış ile hem tüketiciler hem de İGDAŞ emekçileri mağdur olacaktır" dedi.

Şimşek, şöyle konuştu:

"Bu tip satışlar, İstanbul halkına, kendi parasıyla yaratılan, kurulan, hizmet üreten ve üretmesi gereken belediye iştiraklerinin neden satılması gerektiğini, bu girişimlerin satıştan çok bir peşkeş çekme ve belediye eliyle tekel yaratma çabasıdır. Kar eden bir şirketi satarak kamu yararı elde etmek mümkün değildir. İstanbul halkının ve çalışanlarının hakları açısından bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir