Iğdır'da polise hain saldırı: 13 şehit

Türkiye, Dağlıca'da 16 askerin şehit olmasının acısını yaşarken, bir acı haber de Iğdır'dan geldi. Polisleri taşıyan servis minibüsüne düzenlenen saldırıda 13 polis şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Iğdır'daki Dilucu Sınır Kapısı'nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda, şehit olan polis sayısı 13'e çıktı.  

Iğdır'daki Dilucu Sınır Kapısı'nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda, şehit olan polis sayısı 13'e çıktı.

Türkiye ile Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Bölgesi arasındaki Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan gümrük memurlarının işe gidişlerinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yönelik saldırı düzenlendi. 

Polis ekibinin Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında daha önceden yola yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen saldırıda, 12 polisin şehit olduğu, 2 polisin de yaralandığı belirtildi.

Yaralı polis memurları, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırıda yaralan 2 polisten 1'inin daha hayatını kaybetmesiyle şehit olan polis sayısı 13'e yükseldi.

Bu arada, Iğdır'daki izinli sağlık personeli, yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. Çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için Iğdır Devlet Hastanesi'ne geldi. 

Bölgede saldırı sonrası başlatılan operasyonlara devam ediliyor.

İçişleri Bakanı Altınok Iğdır'da

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Dilucu Sınır Kapısı'nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıya ilişkin incelemelerde bulunmak ve bilgi almak üzere Iğdır'a geldi. 

Ankara'dan havayoluyla Kars'a gelen Altınok, buradan karayoluyla Iğdır'a geçti. 

Altınok, daha sonra Iğdır Valiliğinde Vali Davut Haner, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve ilçe kaymakamları ile bir araya geldi.

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün yakın koruması şehit oldu

Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden ekibe yönelik saldırıda şehit olan polis memuru Fehmi Şahin'in, Aydın'daki babaevinde yas var. 

Şehidin Siirt'te görevli olan ve yıllık iznini kullandığı İzmir'den Nazilli'ye geldiği öğrenilen uzman çavuş kardeşi Erhan, annesi Nezahat Şahin ile acı haberi paylaştı. Oğluna sarılarak gözyaşı döken anne Nezahat Şahin'i, sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı.

Daha sonra ailenin yaşadığı Karaçay Mahallesi'ndeki evlerinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Şehidin eşi Çiğdem Şahin ile 11 yaşındaki oğlu Yağız Şahin'in ise Ankara'da yaşadıkları öğrenildi. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski bakanlardan Kemal Derviş'in de koruma ekibinde görev aldığı belirtilen şehidin emekliliğine 2 yıl kaldığı belirtildi. 

Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan ve Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy da aileyi ziyaret ederek, taziyelerini iletti.