İHA'lar yarışacak

TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, insansız hava araçları (İHA) kategorisinde yarışma açtıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, elektrikli araç yarışlarının yanı sıra insansız hava araçları yarışları da düzenleyeceklerini belirterek, "Türkiye'nin çok ihtiyaç duyduğu, çok önemli böyle bir kategoriyi yarışmalara dahil edeceğiz" dedi. 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın düzenlediği 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 19. Ortaokul Matematik Olimpiyatları Ödül Töreni, ATO Congresium'da gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un yanısıra öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Altunbaşak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde bilim merkezi açma çalışmaları olduğunu dile getirdi. 

TÜBİTAK olarak çeşitli yarışmalar düzenlediklerini anlatan Altunbaşak, "Alternatif enerjiyle çalışan araç yarışmaları düzenliyoruz. Bu sene elektrikli araç koyduk, önümüzdeki sene yeni bir kategori açıyoruz; insansız hava araçları (İHA). İHA kategorisinde yarışma açıyoruz. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu, çok önemli böyle bir kategoriyi yarışmalara dahil edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Olimpiyatlar kapsamında uluslararası düzeyde ülkeyi temsil edecek öğrencileri seçtiklerini ifade eden Altunbaşak, "Bizleri 2023'lere, 2071'lere taşıyacak gençler sizlersiniz. Kendinizi daha da geliştirmek durumundasınız. Biz kendi üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki 10-20 sene içinde en az birinizin Nobel almasını bekliyorum. İnşallah, o da olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Programın sonunda, çeşitli dallarda ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen bilimsel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir