İHH'dan Suriye'ye 5 tır yardım

İHH İnsanı Yardım Vakfınca Ankara'dan Suriye'ye 5 tır yardım malzemesi gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İHH İnsani Yardım Vakfınca Ankara'dan Suriye'ye 5 tır yardım malzemesi gönderildi. 

Dünyada 47 ülkede, Türkiye'de 55 şehirde 34 bin yetime destek olan İHH tarafından, "Yetim ve Suriye" temalı bir toplantı düzenlendi.  

Toplantıya, İHH Yönetim Kurulu üyesi Durmuş Aydın, İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İHH üyeleri ve Ankara'daki yetimlere destek olan aileler katıldı.  

Mustafa Sinan, Suriye krizi çıktığından beri Ankara'daki Müslümanlara ve dünyaya Suriye'yi anlatmaya çalıştıklarını belirtti.  

Bugün itibariyle 5 tırın Suriye'ye yardım malzemesi götüreceğini, İHH'nın kullanılmış eşya göndermediğini  ifade eden Sinan, "Yardım tırıyla 2 bin 500 teneke ayçiçek yağı, 5 kiloluk 2 bin 500 adet şeker, 1 tır un, bin 550 battaniye ve çarşaf gönderilecek. Yine sizlerin getirdiği yağ, şeker ve makarnaları da kamyonlara koyduk" dedi. 

İHH'nın çalışma prensiplerine dikkati çeken Sinan, "Biz zalime karşı her zaman mazlumdan yana oluyoruz. İHH olarak sadece insanlara yardım malzemesi göndermiyoruz, bütün Müslümanlara örnek olmaya çalışıyoruz. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa onlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz, onların haklarını savunuyoruz, o ülkelerde insani diplomasiler yapıyoruz. Bütün zalimleri bire bir piyasaya çıkarıyoruz" diye konuştu. 

"Suriye'de diktatörlük, katliam devam ediyor" 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yetim olmanın insanın kendi iradesiyle olmadığını, dünyada yaşanan felaketlerin, batı medeniyetinin öldürmeyi geçim kaynağı olarak gören yapısının çocukların yetim kalmasına yol açtığını söyledi. Yeni yetimlerin oluşmaması için dünyanın neresinde olursa olsun her türlü darbenin karşısında durulması gerektiğinin altını çizen Gündoğdu, Suriye'de diktatörlüğün ve katliamın devam ettiğini kaydetti. 

"100 milyon doların üzerinde yardım yaptık" 

İHH Yönetim Kurulu üyesi Durmuş Aydın da 2011 Mart ayından itibaren 100 milyon doların üzerinde Suriyeliler için yardım yaptıklarını söyledi. 

Kış şartlarının ağırlaşmasıyla krizin gün geçtikçe daha da arttığını dile getiren Aydın, İHH'nın Ankara Şubesinin 250 bin lira değerindeki yardımlarının kısa sürede Suriye'deki insanlara dağıtılacağını belirtti. Aydın, Türkiye'den Suriye için yapılan kampanyalara destek verilmesini istedi. 

Toplantının ardından yardım tırları Suriye'ye dualarla uğurlandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir