İHKİB'de Tanrıverdi yeniden başkan

4 yıllığına başkan seçilen Tanrıverdi, yaklaşık 13 milyar dolar ile aldıkları hazır giyim ihracatını gelecek 4 yılın sonunda 20 milyar dolar ile teslim etmeyi amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'de (İHKİB) Hikmet Tanrıverdi yeniden başkan seçilirken, İstanbul Maden İhracatçılar Birliği'nde (İMİB) de seçimlerinin galibi Mehmet Özer oldu.

İHKİB'de tek liste ile girilen seçimlerde Hikmet Tanrıverdi yeniden başkan oldu. 4 yıllığına başkan seçilen Tanrıverdi, yaklaşık 13 milyar dolar ile aldıkları hazır giyim ihracatını gelecek 4 yılın sonunda 20 milyar dolar ile teslim etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Hazır giyim ihracatının 2.5 milyar dolarını temsil edenlerin oluşturduğu İHKİB yönetimine, Sarar Giyim'in sahibi Cemalettin Sarar'ın yeğeni Emre Sarar ile Hey Tekstil'in sahibi Aynur Bektaş'ın oğlu Hasan Cemal Bektaş'ın da bulunduğu 10 yeni isim girdi. İHKİB'in bütçesi geçen yıl 5.8 milyon TL açık verdi.

"20 milyar dolar ile teslim edeceğiz"

İHKİB'in dün yapılan seçimlerinde 417 kişi oy kullandı. Dört yıllığına seçilen yeni yönetim kurulunun Türkiye'nin toplam hazır giyim ihracatının yaklaşık yüzde 20'sini gerçekleştirdiğini vurgulayan Hikmet Tanrıverdi, "Son derece güçlü yönetim kurulumuz ile 2023'te 60 milyar dolarlık hazır giyim ihracatı hedefini yakalamak için çalışacağız" dedi.

Tanrıverdi, yaklaşık 13 milyar dolar ile aldıkları hazır giyim ihracatını gelecek 4 yılın sonunda 20 milyar dolar ile teslim etmeyi amaçladıklarını belirtti. Göreve geldikten sonra VOB, Ruble, İstanbul Fashion Week gibi birçok proje gerçekleştirdiklerini belirten Tanrıverdi, yeni projeleri de şöyle anlattı: "Elektrikle ilgili çalışma yapıyoruz. Üyelerimize sanayide yüzde 10, ticarette yüzde 20 indirim sağlamayı planlıyoruz. Özelleşen elektrik şirketlerinde indirim alacaksınız" dedi. Tanrıverdi, GSM ile yaptıkları indirimin benzerini Türk Telekom ile de yapacaklarını kaydetti.

Keleşler bastırdı Mehmet Özer geldi

İstanbul Maden İhracatçılar Birliği (İMİB) seçimlerinde Mehmet Özer, rakibi Ali Kahyaoğlu'na 17 oy fark atarak, ipi göğüsledi. Gergin geçen seçimde Ali Kahyaoğlu

2009, Mehmet Özer ise 226 oy aldı. Seçimde eski başkan Ahmet Keleş ve babası Yakup Keleş ağırlığını Özer lehine koydu. Ahmet Keleş'in İMİB başkanvekili olacağı öğrenildi. Seçim sırasında Ahmet Keleş ile Ali Kahyaoğlu arasında sözlü sataşmalar yaşandı. Divan Başkanı Mustafa Balıbey'in seçimlerde oy kullanacak kişilerin yer aldığı hazirun listesini kapattıktan sonra Ali Kahyaoğlu'nun yaka kartı olmayan bir üyeyi salona sokmaya çalışması tartışma yarattı. Ahmet Keleş, görevlilere bağırarak "Yaka kartı olmayanı niye içeri alıyorsunuz" diye çıkıştı.

Genel Kurul'da konuşan Mehmet Özer, yeni Maden Yasası'nda getirilmek istenen bazı düzenlemelerin maden ihracatı ve üretimini zora sokacağını iddia etti. Özer, "Yasa ile bolak satışlarda yüzde 12, kesilmiş mermerden de yüzde 8 devlet hakkı alınması düşünülüyor. Bu bizi bitirir. Yüzde 20 kar eden bir maden kurumlar vergisi ile birlikte devlete kârının yüzde 80'ini vermeye başlayacak. Bu oranlar çok yüksek. Kesilmiş üründen de yüzde 8 devlet hakkı alıncak. Bunu fabrikaya götürüp işleseniz bu oran blok satışdan da fazla olacak. Bu yüzden biz yarın (bugün) seçimi kazansak da kazanmasak da Ankara'ya gidip buna itiraz edeceğiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir