İhracatçıya Kenya için kredi kolaylığı

Türk Eximbank, Kenya Kalkınma Bankasına 50 milyon dolarlık kredi kolaylığı sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
NAİROBİ - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in eşbaşkanlığında yürütülen Türkiye-Kenya Karma Ekonomik Komisyonu çalışmaları kapsamında, Türkiye ile Kenya arasında imzalanan mutabakat metinleri ve protokoller iki ülke ilişkilerinde yeni işbirliği imkanları yarattı.
Buna göre, Türk Eximbank, Kenya Kalkınma Bankasına 50 milyon dolarlık kredi kolaylığı sağlayacak. Kredi, Kenya hükümetinin garantisinde olacak. Kredi, Türkiye'den yapılacak mal ve hizmet ihracatı için kullanılacak. Bu yolla Türk ihracatçılarına Kenya pazarına girme yolunda önemli bir imkan sağlanacak. Kredinin kullanım koşulları işlem bazında daha sonra belirlenecek.
Ayrıca Türk-Kenya İş Konseyi'nin etkinliği artırılıp, çalışmalarına işlerlik kazandırılacak. Konsey için Kenya en kısa zamanda bir eşbaşkan belirleyecek. Böylece Türk-Kenya İş Konseyi aktif hale gelecek.
Denizcilik Müsteşarlığı da ülkelerinde belli düzeyde eğitim almış Kenyalı gemi adamlarına destek verecek. Bu kapsamda Kenyalı 10 gemi adamına Türkiye'de staj ve eğitim olanağı sağlanacak.
Öte yandan, yurt dışında görev yapacak Kenyalı ticaret müşavirlerine, Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından 1 ay süreyle Türkiye'de staj ve eğitim verilecek. 
Bu konularda ilginizi çekebilir