İki ilde 4 şehit

Ordu'da teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Hakkari'de çıkan çatışmada ise 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde operasyonel faaliyet yürüten askerlerin üzerine ormanlık alandan ateş açıldı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Mesudiye'deki Topcam Karakolu mevkisinde ihbar üzerine operasyonel faaliyet yürüten askerlerin üzerine ormanlık alandan ateş açıldığını belirtti.

"3 şehit, 2 yaralımız var maalesef." diyen Vali Balkanlıoğlu, "Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Ayrıca İl Jandarma Komutanımız da bölgeye intikal ettirildi." ifadesini kullandı.

Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların rahat olmasını isteyerek, "Biz huzurlu bir kent olarak Ordu'nun huzurunu hiçbir şeye feda etmeyiz. Güvenlik güçlerimiz ile milletimizin birlik ve beraberliği neticesinde teröristler bölgemizde barınamayacaktır." diye konuştu.

Şemdinli'de 1 şehit, 6 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bağlı Altınsu Köyü'nün İncesu Mezrası yakınlarında bu sabah operasyon yapan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu 6 asker yaralandı.

Sabah saatlerinde Şemdinli İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Altınsu Köyü İncesu Mezrası Şapatan Bölgesi'nde bir grup PKK'lı teröristin bulunduğunu belirleyen güvenlik güçleri operasyon başlattı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit oldu, yaralanan 6 asker hastaneye sevk edildi. 

Bölgeye takviye birlik sevk edilirken, Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına aldı.