İki ilde eğitime kar engeli

Kar yağışı nedeniyle Karaman'ın kent merkezi ve tüm ilçelerinde, Konya'nın ise il merkezindeki 3 ilçe ile birlikte 18 ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya ve Karaman'da eğitime ara verildi.

Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman merkez ve ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiği belirtildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 
"İl merkezi ve ilçelerdeki tüm okullar yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle 26 Kasım 2014 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir ancak 8. sınıflara yönelik Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı yapılacaktır." 

Aynı ilçelerde hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacak. 

Konya'da ise merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ile Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim okullarının 26 Kasım 2014 Çarşamba günü tatil edildiği açıklandı. 

Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada tatilin TEOG sınavını kapsamadığı belirtilerek şöyle denildi: 'Yarın yapılacak TEOG sınavına ilişkin ilçe sınav merkezleri bütün hazırlıklarını tamamlamış olup TEOG sınavına girecek öğrenciler ve bu sınavda görev alanlar tatil kapsamında olmayacak ve sınav yapılacaktır. Ayrıca, söz konusu ilçelerde çalışan kamu görevlisi engelli ve hamileler bir gün idari izinli sayılacaktır.'