İki yaka 3. kez birleşti

Yavuz Sultan Selim Köprüsü dün konan 9 metrelik son tabliye ile boğazın iki yakasını üçüncü kez birleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son tabliyenin dün yerleştirilmesiyle Anadolu ve Avrupa yakası üçüncü kez birleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı. 9 metrelik son tabliyenin yerleştirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. köprüde yürüdü. 

Son tabliyenin yerleştirilmesiyle birlikte İstanbul Boğazı'nda iki yaka üçüncü kez birleşti.

VE İKİ YAKA ÜÇÜNCÜ KEZ BİRLEŞTİ / FOTO GALERİ

Köprünün açılış törenine devletin zirvesi katıldı. Köprünün tam ortasında gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız diyebileceğim proje

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son tabliyenin yerleştirilmesi töreninde yaptığı konuşmada, heyecan dolu oldukları bir günde, özellikle de Dünya Kadınlar Günü'nün hemen öncesinde İstanbul için "yıldız" diyebilecekleri projenin son tabliyesini koymanın onurunu yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mayıs 2013'te temeli attıkları gün birilerinin "Olmaz canım" dediklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Hele hele Gezi olayları başladığı zaman 'İşte bu iki tane beton yığınıyla kalır' diyorlardı. Bunlar yazıldı, çizildi, hatta hatta buralara kadar zahmet edip geldiler, denizde gösteriler yaptılar. Ama onlar onu yaparken biz dedik ki 'hayır.' Biz bunları birleştireceğiz. Avrupa ile Asya'yı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birleştireceğiz ve bu bizim dünyaya en önemli mesajımız olacak. İşte hemen sağ tarafımız Karadeniz ve boğazdayız, Marmara'ya açılıyoruz. Böyle bir yerde ancak büyük düşünenler bu tür büyük projeleri gerçekleştirirler ve bizler de bu yola böyle çıktık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada son tabliyenin kaynağını atacaklarını kaydederek, süratle ağustos ayının hazırlıklarının içerisine gireceklerini söyledi.

Erdoğan, işçilere ikramiye için canlı yayında pazarlık yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprü inşaatının yapımcı şirketlerinden IC İçtaş'ın Yönetim Kurulu İbrahim Çeçen ile işçilere ikramiye verilmesi konusunda canlı yayında pazarlık yaptı. 

Erdoğan, Çeçen'den işçilere işlerini teslim etmelerinin sonrasında 3'er bin lira ikramiye sözü aldı. İşlerini erken bitirenlere de verileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, köprünün açılışısında işçilerden evlenmek istenyenlere de düğün sözü verdi.

Bu projede toplam 6 bin 500 işçi çalıştı.

Başbakan Davutoğlu: 'Kıtaları sadece 3. köprü ile değil gönül köprüleriyle birleştiriyoruz'

Davutoğlu, Instagram hesabından Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesinin konulması töreninden bir fotoğraf paylaştı.

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile köprünün üstünde yürüdüğü anın yer aldığı fotoğrafın yanına şunları yazdı:

"Tarihe Asya ile Avrupa arasındaki büyük yolculuğuyla mührünü vuran milletimiz kendi mühendisleriyle kendi işçileriyle kendi el emeği ve zihin bereketiyle bir kez daha iki kıtaya mührünü vuruyor. Kıtaları sadece 3. köprü ile değil gönül köprüleriyle birleştiriyoruz."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir